Ulv set nær rideklub i Esbjerg

22-03-2024 09:52

Mille Albinus Hjermitslev

En formodet ulv er blevet set af en rytter nær Esbjerg & Omegns Rideklub, hvilket har skabt bekymring blandt rideskolens medlemmer, men rideskolens daglige leder maner til ro

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobe Stock
Nyheden fortsætter efter annoncen

I forrige uge kunne man på Ridehesten.com finde et overblik over, hvor de omkring 40 ulve, der lever i Danmark, holder til. De bekræftede fund af ulve i Danmark findes alle i Jylland, hvoraf majoriteten befinder sig i områderne omkring Sydvestjylland. På den måde er det altså ikke overraskende, at der findes ulve omkring Esbjerg. Det har dog overrasket, hvor tæt på mennesker, ulvene kan findes. 

En rytter, der beskrives som voksen og erfaren, har netop observeret, hvad der formodes at være en ulv omkring Esbjerg & Omegns Rideklub, der ligger nord for Esbjerg. Sådan skriver JydskeVestKysten torsdag. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ifølge den daglige leder af rideskolen, Allan Lautrup, har det chokeret mange i klubben, men Lautrup maner til besindighed og meddeler, at klubben ikke vil reagere på ulvetrusslen: 

– Mange er selvfølgelig lettere chokeret over, at en ulv kommer så tæt på rideskolen, men det er som udgangspunkt ikke noget, vi kan gøre noget ved i forhold til forebyggelse og forholdsregler, udtaler Allan Lautrup. 

Flere eksperter peger på, at risikoen for ulveangreb mod heste er lille. Alligevel er der eksempler på det modsatte. For eksempel da en hest i marts 2023 blev dræbt af en ulv på Borris Hede i Vestjylland. Sådanne begivenheder har fået flere parter til at stille sig kritisk over for den nuværende lovgivning om ulve i Europa. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen