Endnu en 5-års hest til UVM-finalen (VIDEO)

27-08-2021 16:55

I B-finalen for 5-års heste ved UVM i dressur i Verden, Tyskland, er endnu en DV-hest i dag kvalificeret til finalen på søndag, nemlig Polka Fascination M med berider Dennis Kjær i sadlen

Copyright Ridehesten.com
Debutant Dennis Kjær kunne ånde lettet op efter et veloverstået ridt. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

UVM-debutant Dennis Kjær og den 5-årige DV-guldmedaljehoppe Polka Fascination M e. Fürstenball/ Sandro Hit (opdr. Sanne Mathiasen) havde deres ilddåb i ringen i går, og selv om Dennis blev lidt ramt af situationen, så kunne man ikke fra sidelinjen se nerverne. Ekvipagen lykkedes rigtig godt, men sluttede som nr. 14 og gik netop ikke direkte i finalen.

I dag gjaldt det B-finalen, og Dennis havde besluttet at ride for sin chance og i øvrigt lave nogle bedre parader end i går, hvor hoppen ikke kunne stå helt stille. Med et ridt til 8,52 lykkedes det at holde føringen i lang tid, men tyske Nicale Casper lagde sig med Bon Coeur-sønnen Birkhof's Bohemian i front med 8,80. Målet var at blive blandt de bedste tre, som får adgang til finalen, og det lykkedes, idet Dennis og Polka sluttede på andenpladsen.

Copyright Ridehesten.com
Guldmedaljehoppen Polka Fascination M og Berider Dennis Fisker. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Dommer ved C, danske Susanne Baarup, kommenterede: Tak for dit ridt under disse forhold (silende regn). Vi har set en god, aktiv trav med god fremadgående energi, letfodet og korrekt ligeudrettet, kunne forlænge lidt mere i middeltraven, men hun holder altid takten. 8,8. Skridten er taktfast, men var lidt tøvende på den første diagonal og mere afslappet på den anden. 8,0. Galoppen er aktiv med god op-bakke-tendens, altid fremadsøgende i en god takt. 8,5. Du har en meget lydig hest, som lytter til dine hjælpere. 8,5. Vi ser en meget tiltalende og positiv hest, der er flot præsenteret på dette 5-års niveau. 8,8. Held og lykke med hende. 

Derfor skal vi se ekvipagen igen i på søndag sammen med de to andre danske finalister i 5-års finalen. I den voldsomme eftermiddagsregn fangede vi Dennis Kjær til en snak i ridehallen, hvor vi også snakkede med avleren Sanne Mathiasen, der også har hoppens mor, som går international Intermediaire.

Resultat af B-finalen for 5-års.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing