VM blev pludselig en realitet

03-08-2022 17:17

Annika Knudsen Lorentsen

Rikke Belinda Barker er en del af det danske VM-landshold, et mål hun knap havde turdet drømme om, men som nu er en realitet for den 28-årige springrytter

Copyright Ridehesten.com
Rikke Belinda Barker. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fem danske springryttere er udtaget til VM, og en af dem er 28-årige Rikke Belinda Barker, som med hesten Tabalou PS e. Taloubet Z sikrede sig kvalifikationen tidligere i år. 

– Jeg fik ham i februar, og der havde han gået et par 2-stjernede Grand Prix-klasser, så det er gået ret hurtigt for os begge, men han har håndteret det virkelig godt. Han har ikke været ude af sin komfortzone, men bare udviklet sig hele tiden, fortæller Rikke og fortsætter: 

– Jeg var ikke klar over, at jeg ville ende med en VM-kvalifikation og være her, da jeg fik ham. Jeg ringede til landstræneren efter vi havde redet i Valencia i februar, og sagde, at jeg troede, at jeg havde fået en rigtig god hest. Han spurgte om ikke jeg kom til DM så, men det synes jeg var lidt for hurtigt, da jeg jo kun havde haft ham i få uger. Jeg tog derfor til Oliva i stedet og red 3-stjernet, og det gik jo rigtig godt, hvor vi blandt andet var fejlfri i Grand Prix. 

Copyright Ridehesten.com
Rikke Belinda Barker med Tabalou PS. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

VM-udtagelse blev en realitet
Rikke havde ikke troet, at hun ville blive en del af det danske VM-hold, da hun begyndte at gå efter kvalifikationen tidligere i år. 

– Jeg havde lidt sat målet om at få kvalifikationen til VM, men at ende her, er en kæmpe bonus. Vi var jo så heldige at få plads ved Nations Cup i Østrig, hvor jeg endte med at få min kvalifikation, men jeg havde ikke regnet med at ende her, fortæller Rikke, som har brugt de sidste uger på at slappe lidt af efter en travl stævnesæson i foråret og starten af sommeren. 

– Vi har holdt lidt stævnepause på det sidste, fordi jeg har redet rigtig mange stævner i starten af året og haft travlt. Vi har i stedet redet lidt på markerne og galopperet op og ned af bakker for at holde formen. 

Rikke udgør det danske springlandshold til VM, som afholdes fra den 6.-14. august, sammen med Andreas Schou, Emil Hallundbæk, Lars Bak Andersen og Linnea Ericsson-Carey.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen