Frida Munk Lassen: – Det bedste er, når jeg både kan nå en fodboldkamp, og til ridestævne på samme dag

15-04-2022 14:11

Christine Krogh Frausing
Skribent

Frida Munk Lassen har netop været med til at repræsentere Danmark ved CSIOJ Nations Cup i Belgien, og selvom hun føler sig meget priviligeret over at have fine heste, er hun ikke typen der ligger på langs i hverdagen. Fridas hverdag er meget effektiv, og sidder hun ikke på hesteryg eller på skolebænken, så elsker hun at spille fodbold på højt niveau

Copyright Ridehesten.com
Frida Munk Lassen og Valerie Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Frida Munk Lassen var en af rytterne der i sidste uge var draget til Belgien for at ride CSIOJ Nations Cup, hvor hun i 140 cm Grand Prix var fejlfri i både hovedrunden og omspringningen, og blev placeret som nr. 5, imens hun i selve Nationsspringningen leverede endnu en fejlfri runde i hovedrunden. Denn weekend er Frida til start ved Stutteri Ask Trophy finalestævnet, imens hun om lidt drager mod DM, når det afholdes ved Absolute Horses for sidste gang.

–  Min hverdag er effektiv, og der bliver ikke brugt meget tid på sofaen [Frida Munk Lassen]

Frida har altid vægtet dressur højt

Fridas første pony, Rudolf, var allerede i familien da hun blev født. Rudolf var en tyk kat. 3 pony, som havde sin helt egen vilje. Da Frida var 6 år gammel, startede hun med at ride dressur undervisning én gang om ugen hos Sanne Henningsen, og det har hun gjort lige siden.

– Sanne er mit helt store forbillede som et rigtigt heste menneske. Vi træner dressur med henblik på springning, nemlig at ride i hestens balance og for lette hjælpere, fortæller Frida.

Som 6 årig startede Frida med springundervisning hos Kim Kjærgaard, der ligeledes var hendes træner gennem hele ponytiden.

Copyright Ridehesten.com
Frida Munk Lassen og Moyspring Foto: Ridehesten.com/Anette Boe Østergaard

– Kim holdt heldigvis på, at jeg skulle have en ordentlig pony at lære at ride på, og i 9 års fødselsdagsgave fik jeg en kat. 2 pony, 20-årige Moyspring. Han var en rigtig ener, kunne både gange og dividere selv, og tilgav alt. Siden overtog jeg min søsters dressur pony, som jeg med succes gjorde til springpony og startede i MA. Da jeg så var 13 år, fandt vi en pony på bare 5 år, med en fantastisk galop. Han hed Spotlights Baxter, og ham gik jeg i gang med at uddanne selv. Jeg havde ham resten af min ponytid, hvor vi nåede at ride 130 cm til Baltic Cup, trods et skuffende corona år, forklarer Frida.

Copyright Ridehesten.com
Frida Munk Lassen og Spotlights Baxter. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

I 2017 da Frida var bare 13 år, fik hun hendes første hest, Neergaards Ci Ci Chanell. I 2018 var parret til start ved både NM og EM for children, hvor de ved NM opnåede hold guld og en individuel 8. plads. Frida mener det er netop denne hest der har lært hende det meste af hvad hun kan i dag. 

– Chanell har været min bedste makker, og er den hest som er gået gennem ild og vand for mig, og er taget mig fra 100 til 140 cm. EM for children i Fontainbleu i 2018 var en stor oplevelse, især fordi at min søster Laura Jarlkvist Rasmussen var med på juniorholdet i dressur.

Copyright Ridehesten.com

Frida har en travl, men fantastisk hverdag

Frida går i 2g på Nordfyns Gymnasium, har 4 heste, og spiller fodbold som angriber for Team Odense Q U18DM, hvor hun træner 3 gange om ugen. Det gør Frida fordi hun nyder at være en del af et hold, og fordi hun elsker at spille fodbold. Frida prioriterer klubben rigtig højt, men erkender også, at hun til hver en tid ville vælge et vigtigt ridestævner over en fodboldkamp. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Nogle gange er jeg så heldig at jeg både kan nå en fodboldkamp, og så videre til et ridestævne. Min hverdag er effektiv, og der bliver ikke brugt meget tid på sofaen. Jeg rider 2-4 heste om dagen, og de har en meget varieret træningsplan med dressur, spring, tur og konditionsstræning, for at vi alle kan præstere vores ypperste til stævner. Men jeg elsker min hverdag, og synes det er fantastisk.

Copyright Ridehesten.com
Frida Munk Lassen og Neergaardens Ci Ci Chanel. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Frida er heldig at have hestene hjemme på deres egen gård, hvor de i alt har ca 20 heste. Hendes søster, Laura Jarlkvist Rasmussen, rider dressur på eliteniveau og hendes papfar, Jonas Rasmussen, nyder at uddanne en masse unge heste, som hendes mor, Rikke Munk Andersen, avler. 

– Jeg er meget privilegeret at have en mor og papfar, som arbejder rigtig hårdt for, at mig og min søster kan have så fine heste, som vi alle fire sammen passer i den travle hverdag. 

– Lige nu er jeg jo så privilegeret at ride på Valerie Ask, som hele sit liv har været super uddannet af Karen Møller Rhode, og min fornemste opgave er at ride hende, så hun fortsat har tillid til mig, og er frisk og klar på opgaven. 

Copyright Ridehesten.com
Frida Munk Lassen og Valerie Ask. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

Et godt træner set-up er altafgørende

Noget af det vigtigste for Frida og hendes ridning, er hendes træner set-up.

– Jeg har min fantastiske springtræner Ulrik Kjær, som i flere år altid har stået ved min side til både træninger og stævner, og han er altid fleksibel for at hjælpe mig. Derudover har jeg det sidste års tid været en del af firkløverets springakademi, hvor man udover at modtage kvalificeret undervisning, også får følelsen af hvad det vil sige at være en del af et team. Samme følelse som jeg får når jeg er til fodbold og nationsspringninger.

Copyright Ridehesten.com
Frida Munk Lassen og Neergaardens Ci Ci Chanel. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

Frida drømmer om at ride på S-plan på selvuddannede heste, og gerne på hjemmeavl. Derudover drømmer hun på den korte bane om, at kunne ride EM på Valerie Ask, samt UVM på datteren, Vega Ask, der er 5 år.

Fridas hidtil største oplevelse til dato er det netop overståede CSIOJ stævne i Opglabbeek, hvor hun for første gang red Nations Cup for junior på Valerie Ask. 

– Det var fantastisk at ride på en så velspringende hest, og at få ros for at gøre det godt, runder Frida af

 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing