OL-håb brækker benet efter sidste forhindring og må aflives

27-03-2021 12:09

Marie Helene Rigård Rohleder

Den belgiske rytter Nicola Philippaerts var akkurat nået over sidste forhindring ved den 5* klasse i Wellington på den internationale tophest H&M Chilli Willi, da den snubler og brækker benet 

Copyright Ridehesten.com
H&M Chilli Willi og Nicola ved UVM i Zangersheide i 2015. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er så trist og uheldigt, men desværre sker det en gang imellem, at vores elskede heste kommer til skade, når de udøver den sport, som vi holder allermest af. 

Det skete i går i Wellington, Florida, USA for den beligske toprytter Nicola Philippaerts. Han havde lige akkurat sprunget sidste forhindring på sin tophest H&M Chilli Willi, da hesten falder og brækker det ene forben. 

Det var desværre et meget kompliceret brud, og der var intet at stille op, og hingsten blev aflivet. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det skriver Philippaerts på deres hjemmeside. 

H&M Chilli Willi var født i 2008 og efter Casall. Den største sportslige præstation var med Nicola Philippaerts til WEG i Tryon i 2018, hvor parret blev nummer 22. Året før blev ekvipagen kåret som Belgisk Champion, og i 2018 vandt de Longines Global Champions Tour of Chantilly. 

Derudover har de deltaget ved adskillige Nations Cup og redet utallige grand prix-klasser. Nicola Philippaerts udtaler i pressemeddelelsen, at han havde drømt om at deltage ved OL med sin stjernehest H&M Chilli Willi. 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen