Også Nations Cup for children

05-05-2016 15:07

De mange Nations Cup konkurrencer i Odense bliver nu suppleret af endnu en holdkonkurrence, for children ryttere

Copyright Ridehesten.com

Odense Horse Festival sponsored by ECCO har indbudt pony-, junior- og ungrytterne samt seniorerne til at ride holdkonkurrencerne, Nations Cup i forbindelse med det internationale springstævne, som afvikles i dagene fra den 19. – 22. maj. Nu har arrangørerne også fået tilladelse til at afvikle en holdkonkurrence for de tilmeldte childrenryttere.
Holdkonkurrencen vil bestå af fire ryttere og fire heste eller tre ryttere og tre heste. Det er holdets tre bedste resultater der tæller i den samlede stilling. Holdet skal kun ride en enkelt runde, og der er præmier til de tre bedst placerede hold. Det vil være muligt at mikse ryttere fra forskellige nationer, og samle dem på et hold. Klassen, der afvikles lørdag den 21. maj fra kl. 10.00 vil fungere både som en individuel klasse og holdkonkurrence.

Tilfreds landstræner
- Jeg er meget glad for, at også children rytterne får mulighed for at ride en holdspringning i Odense, indleder landstræner for pony- og children rytterene Lars Trier Kjøller. Han fortæller, at gruppen af children ryttere er i stærk vækst på verdensplan, og samme trend ser vi herhjemme.

- Vi må erkende, at det i vores sport ikke er tilstrækkeligt at rytteren har talent, de skal også have et godt materiale at ride på, og prisen på topponyer er høj, fortsætter landstræneren.

Childrenryttere rider på heste, og da kravet til forhindringshøjden er 1,20 m stiller det ikke så store krav til hestens kapacitet, men mere til dens forsigtighed og ridelighed.

- Og viser det sig, at childrenrytterens hest har formåen til at følge rytteren ind i junior- og ungrytterklasserne er det jo en stor fordel, fordi de to så kender hinanden godt. Det åbner også op for muligheden af, at rytteren får et par gode år i junior-klasserne, slutter Lars Trier Kjøller, der ser frem til stævnet i Odense, hvor han stiller med de absolut bedste pony og children ryttere herhjemme.

EM sølvmedalje
I sommeren 2011 blev det første Dansk Ride forbunds mesterskab for children afviklet. Begrebet ”children” dækker over klasser for børn på max 14 år, det rider på hest. Altså børn, som fortsat også må konkurrere på pony.

Klasserne for Children er blevet tiltagende mere populære, både nationalt og internationalt. I juli 2013 vandt Danmark en sølvmedalje ved EM for children, holdet bestod dengang af: Benedikte Rie Truelsen/Quinnie, Anna Katrine Kolborg Johansen/Quattron, Kaisa Aino Andersen/Lisalotta og Anne Vindeløv/Aagaardens Elina.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner