Nye teknikker i hoppereproduktion

10-04-2015 08:01

Det er studiet af det normale og hvordan fysiologien fungerer, som optager og fascinerer Hanne Gervi Pedersen. Når denne forståelse er på plads, kan man så hjælpe naturen på vej i de tilfælde, hvor den ikke klarer sagerne selv

Copyright Ridehesten.com

Reproduktion handler om livets tilblivelse og er som oftest forbundet med raske dyr og glædelige begivenheder.

Hanne Gervi Pedersen er dyrlæge, ph.d. og lektor på Københavns Universitet og arbejder til daglig på Sektion for Veterinær Reproduktion og Obstetrik på Frederiksberg, men bruger også meget tid på Universitetshospitalet i Tåstrup, hvor dyrene er. På sektion for reproduktion beskæftiger forskerne sig med livets tilblivelse og hvordan fødslerne af vores dyr finder sted.

Allerede i studietiden blev Hanne grebet af reproduktionsverdenen, og hun rejste til Australien og lavede et projekt om behandling af livmoderbetændelse hos hopper.

I disse år går udviklingen stærkt med hensyn til hvad der kan lade sig gøre inden for hestereproduktion. Tidligere haltede forskningen i hoppereproduktion bagud i forhold til forskning hos for eksempel kvæg, får og svin, og endda hvad der kan lade sig gøre med reagensglasbefrugtning i mennesket. I dag er udviklingen vendt og vi kan på hestesiden efterhånden udføre mange af de samme reproduktionsteknikker som udføres på de andre dyrearter, inklusiv at kunne klone heste.

Hanne Gervi Pedersen er månedens forskerprofil i magasinet Ridehestens aprilnummer, og her kan du læse meget mere om hende og om reproduktion hos hopper.

Læs meget mere i magasinet Ridehestens aprilnummer.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen