Nybagt far og klar til OL i Tokyo

04-07-2021 11:05

I torsdags blev Severo Jurado Lopez far til sit og Annikas Damraus første barn og dagen efter sikrede han sig sin sidste OL-kvalifikation ved det internationale stævne i Grote-Brogel. Nu har Spanien meldt ud hvilke fire ryttere der skal med til OL i Tokyo og her er Severo i blandt

Copyright Ridehesten.com
Severo Jurado Lopez og Fendi. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.

Ni spanske dressurryttere har i disse dage været til start ved CDI-stævnet i belgiske Grote-Brogel, for at landstræner Rudolf Zeilinger kunne se dem an for sidste gang inden udvælgelse til OL. I går offentliggjorde Spanien så hvilke ryttere som skal afsted til Tokyo og her er Severo Jurado Lopez, som bor og driver sin forretning i Danmark, blandt de ryttere. 

  • Beatriz Ferrer-Salat med Elegance
  • Claudio Castilla med  Alcaide
  • José Antonio Garcia Mena med Sorento
  • Severo Jurado med Fendi T

Det bliver et erfarent hold som Spanien sender afsted, da det er femte gang at Beatriz Ferrer-Salat deltager ved et OL, mens både Claudio Castilla og Severo Jurado var med på det spanske hold ved OL i Rio i 2016. Hvem af de fire ryttere som bliver reserve bliver først offentliggjort senere.

Torsdag den 1. juli blev Severo far til sit og Annikas Damraus første barn, Paula, og allerede dagen efter red han internationalt stævne ved CDI-stævnet i belgiske Grote-Brogel, for at opnå den sidste kvalifikation til OL. Det lykkedes, på trods af at at han ikke at han ikke red særligt fokuseret, som man kan læse mere om HER

I dag klokken 13.29 rider Severo og Fendi T e. Negro/Lester op ad midterlinjen i Grand Prix Special i Grote-Brogel, hvorefter turen går hjem til Annika og Paula i Nordjylland. Det bliver dog kun et kort stop, da de spanske ryttere inden længe skal i karantæne i tyske Aachen, hvorefter turen går til Tokyo.

Fakta
Fakta om Severo Jurado Lopez

Severo, der har boet i Danmark i otte år, er spanier og rider for det spanske landshold. Han har i en årrække været profilrytter hos Helgstand Dressage, inden han blev selvstændig rytter i Danmark. Før sin ansættelse hos Helgstrand var han ansat hos Anne og Gertjan Van Holst i Holland og har bevaret en nær kontakt til dem.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen