Ny sport: Bueskydning fra hest

08-08-2017 15:45

Marie Helene Rigård Rohleder

En ny forening melder sin entre i dansk ridesport. Bevæbnet med bue og pil er de klar til at erobre terræn, og det første slag bliver det uofficielle danmarksmesterskab i bueskydning fra hest   

Copyright Ridehesten.com
Team Rufus.

Hesten galoperer fremad på en lige linje. Du slipper tøjlerne og rider kun for ben og sæde. Koncentreret placerer du pilen, spænder buen og tager nøje sigte mod den stribede målskive. Bueskydning fra hesteryg er en ny sportsgren i den danske hesteverden, og den er kommet for at blive, lyder det fra den kommende landsforening HorseBackArcheryDenmark (HBADK).

På en gård i Gråsten spænder Machteld den Teuling buen og skyder mod centrum af skydeskiven, mens hesten fortsætter i stabil galop. I begyndelsen trænede hun bueskydning fra jorden. Derefter handlede det om at vænne hesten til buens lyd og rytterens armbevægelser for til sidst at øve den svære disciplin at slippe tøjlerne og styre med vægt og ben.

 – Det er suset, når du galoperer, og adrenalin-kicket når du rammer målet. Man føler sig lidt som Robin Hood, siger Machteld den Teuling, underviser på rideskolen Equifree.

Copyright Ridehesten.com
Machteld den Teuling har dyrket bueskydning fra hesteryg i 3 år. Her rider hun på Artax the arabian.

Foreningen fra Facebook 
I starten af 2017 efterlyser Machteld den Teuling andre ryttere med interesse for bueskydning i et opslag på Facebook. Det bliver begyndelsen på den kommende landsforening HBADK, som først har stiftende generalforsamling i slutningen af august. Som sport i Danmark er bueskydning fra hesteryg i gang med at tage sine første spæde skridt, men et hold engagerede ryttere har allerede fået stablet det første uofficielle danmarksmesterskab på benene, som afvikles den 27. august.

 – Foreningen skal være en platform, hvor folk kan få et fællesskab og mødes omkring vores interesse, siger Machteld den Teuling.

Danmarksmester i bueskydning fra hest
Den sidste weekend i august skal slaget stå for de ridende bueskytter. De inviterer alle interesserede til en weekend med workshop, konkurrencer og mulighed for at blive uofficiel Danmarksmester i bueskydning til hest.

Foreningen oplever, at interessen for sporten vokser. Det skyldes også det historiske aspekt i bueskydning, som dyrkes med blandt andet udklædning og ridestil fra middelalderen. Nu håber foreningen blot, at de rammer plet med weekendens arrangementer.

Læs mere om det uofficielle danmarksmesterskab her. 

Copyright Ridehesten.com
Team Black Jack træner bueskydning i cordeo.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen