Spændende temadag hos DR-IF

27-12-2023 19:36

Aktivitetsudvalget under DR-IF, Dansk Ride-Instruktør Forening, arrangerede i oktober en temadag for deres medlemmer. Med udgangspunkt i emnet ”Sportshesten og hestevelfærd” gav seks oplægsholdere de cirka 100 deltagere faglig viden

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com

Emnerne var følgende: ”Hestevelfærd” v/seniorforsker Janne Winther, ”Hestens Biomekanik” v/dyrlæge Kristian Ringkjær, ”Ibrugtagning af den unge hest” v/dyrlæge Susanne Albæk Kolding, ”Tænder og Mundhulen” v/dyrlæge Sofie Høffer, ”Træningsfysiologi” v/dyrlæge Rikke Munk samt ”Hestevelfærd i et Internationalt Perspektiv” v/dyrlæge H.C. Matthiesen.

Temadagen satte gang i en god faglig debat om hestevelfærd, brug af hesten som atlet, uddannelse af sportsheste, daglig træning samt konkurrencedeltagelse og -bedømmelse. Der var efterfølgende stor opbakning til at se fremad og arbejde på ændringer og forbedringer for at sikre hestevelfærd i kombination med brug af hesten til ridesport. 

På baggrund heraf blev oprettet en arbejdsgruppe bestående af nogle af DR-IF`s medlemmer samt en række dyrlæger indenfor sportsmedicin, som i fællesskab har sat sig for at arbejde på, hvor der skal sættes ind således, at det også kan udføres i praksis. Arbejdsgruppen havde her i december det første planlægningsmøde, hvorefter gruppen nu er i færd med at udarbejde en række konkrete guidelines omkring træning og uddannelse af heste (spring og dressur) samt brug af udstyr, som skal være vejledende for medlemmer af DR-IF. 

Dansk Ride-Instruktør Forenings (DR-IF) arbejde skal ses som en forlængelse af det store og omfattende konstruktive arbejde, som Forum for Hestevelfærd har lagt i deres rapport til Det Dyreetiske Råd. Hvor Forum for Hestevelfærd har arbejdet på tværs af hele hestesektoren, ønsker DR-IF her at udarbejde specifikke og praktiske guidelines indenfor henholdsvis dressur- og springsporten til gavn for alle rideinstruktører og deres elever.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen