NorCordias Vianne får ny rytter

06-02-2024 19:04

Trine Askjær-Jørgensen

Den skimlede 8-årige hoppe Vianne, der de seneste fem måneder er blevet redet af Cathrine Laudrup-Dufour, har fået ny rytter. NorCordia har nu stillet hoppen til rådighed for den succesfulde paradressurrytter Kate Shoemaker med håbet om en PL-deltagelse til sommer

Copyright Ridehesten.com
Vianne og Hope Beerling til UVM. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 8-årige hannoveranerhoppe, Vianne e. Vitalis/ Ramiro's Bube/ De Niro, der er avlet af NorCordias Catherine Haddad og i sensommeren 2023 blev redet af NorCordia-rytteren, australske Hope Beerling, ved UVM i dressur, har nu fået en ny rytter, nemlig paradressurrytteren Kate Shoemaker. Dermed udgør hoppen en mulighed for hende til PL i Paris efter, at hendes hest Solitär er blevet pensioneret.

– Ideen opstod, da vi hørte fra Kate, at hun havde planlagt snart at pensionere Soli, siger Catherine Haddad, der er CEO for NorCordias afdeling i USA.

– Vianne er for ung og for grøn til at kæmpe om nogen form for deltagelse i Grand Prix-mesterskaber i år, selvom hun har gjort bemærkelsesværdige fremskridt med Cathrine Laudrup-Dufour i de sidste fem måneder. Vi kunne ikke drømme om at lade hende starte Grand Prix i så ung en alder, fortsætter Haddad.

Vianne blev i Europa efter VM for ungheste i sommers, og træningen af hoppen blev tildelt Catherine Laudrup-Dufour. De konkurrerede meget succesfuldt sammen og vandt en kvalifikation i Pavo og DRF's championat for 7-års heste med 81,415%. Under den fremragende træning af Laudrup-Dufour blev Vianne succesfuldt uddannet til Intermediaire II-niveau med sikre etterchangementer, piaffe og passage.

– Hoppen er klog, siger Ulrik Clemmensen, adm. direktør i NorCordia og Haddads partner, og fortsætter: –Vianne glemmer ikke de Grand Prix-øvelser, hun har lært, og vi er spændte på at se hende på den internationale scene i år i paradressurkonkurrencer med Kate.

Kate Shoemaker er en af de mest vindende amerikanske pararyttere og befinder sig i øjeblikket på toppen af FEI's verdensrangliste for grad IV. I 2023 var Kate den eneste grad IV-rytter i verden, der brød 80 %-barrieren ved en CPEDI3*. Hendes tidligere præstationer omfatter individuelle medaljer ved WEG Tryon i 2018, verdensmesterskaberne i Herning i 2022 og holdbronze ved PL i Tokyo 2020.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vores træningssystem er kendt for at producere topheste, der er glade i arbejdet og venlige nok til at få succes med andre ryttere. Det er vi stolte af, siger Haddad og fortsætter: – Jeg mødte Kate under kvalifikationerne til WEG i 2018. Jeg var imponeret over hendes ridning dengang og har fulgt hendes karriere meget tæt lige siden. Hun vil udgøre et smukt match med Vianne.

Copyright Ridehesten.com
Foto: EQWO.net

Respekten er gensidig: – Jeg sætter virkelig pris på korrektheden i de heste, der er i Catherine Haddads program, og jeg har den største respekt for, hvordan hestene rides og passes, fortæller Shoemaker og supplerer med: – De har en "hest først"-mentalitet, som jeg helhjertet deler.

– Jeg har altid elsket Vianne, da jeg så hende udvikle sig gennem unghesteprogrammet i USA, men jeg blev fuldstændig betaget, da jeg så en video af hende på Facebook, hvor hun gik FEI's 7-års program sidste sommer. Jeg var lige blevet færdig med at se det tyske udtagelsesstævne for 7-års heste, og jeg tænkte, "Wow, denne hoppe ville passe lige ved siden af de bedste heste her". Jeg følte mig så inspireret af Vianne den dag, så jeg sendte Catherine en besked, hvor jeg delte min beundring og lykønskninger.

Vianne deltog ved UVM i dressur 2023 og blev rost for sine tre fremragende gangarter og lydighed. Med Hope Beerling sluttede Vianne i top-10 i både kvalifikationen og finalen for 7-årige heste.

– Muligheden for at ride Vianne er en ære ud over min vildeste fantasi, siger Shoemaker og fortsætter: – Jeg er utroligt taknemmelig, og jeg kan ikke engang sætte ord på det. Mit største ønske er, at jeg kan yde denne særlige hoppe retfærdighed. Følelsen fra den første tur var, som om vi havde kendt hinanden i årevis. Det var en fantastisk følelse af kraft og ridelighed kombineret på en særlig måde. Jeg ser frem til at udvikle et partnerskab med hende.

Vianne flyttede i sidste måned til Hof Kasselmann i Tyskland, hvor Kate træner med sine andre heste under ledelse af Nicole Wego-Engelmeyer. Kate ser frem til en travl konkurrenceplan i 2024 og siger: – Jeg prøver på ikke at konkurrere mere end én hest per stævne på grund af træthedsaspektet af mit handicap, men med en kalender fuld af begivenheder tilgængelig i Europa vil vi være i stand til at forberede Vianne og Quiana på den bedst mulige måde til håbet om en holdudtagelse og til Paris. Jeg ser virkelig frem til dette år, og jeg kan ikke sige nok tak til holdet i NorCordia USA, holdet på Hof Kasselmann, min støttende familie og selvfølgelig hestene.

Copyright Ridehesten.com
Vianne og Hope Beerling til UVM. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen