Nicole Christiansen rejser ud i verden og træner OL-heste på vandløbebånd

08-02-2021 20:15

Marie Helene Rigård Rohleder

Springrytteren Nicole Christiansen har lagt ridningen på hylden for at fokusere 100 procent på sin store passion: Wellness til heste. Hun driver NC Heste Wellness, hvor hun rådgiver OL-ryttere som Cathrine Dufour og familien Rothenberger i Tyskland i at bruge aquatræning til deres heste

Copyright Ridehesten.com
Nicole Christiansen og Atterupgaards Cassidy. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter en karriere som springrytter i udlandet flyttede Nicole Christiansen i 2015 til Danmark og startede NC Heste Wellness i Tune ved Roskilde.

Nicole har tæt samarbejder med hesteejernes dyrlæger, forskellige heste-forsikringsselskaber og en af Nicoles samarbejdspartnere er også OL-rytteren Cathrine Dufour. 

–Jeg har specialiseret mig i at lave individuelle træningsplaner og genoptrænings programmer til sportsheste. Cathrine Dufour kommer her fast hver uge med 4 heste, hvor OL-hesten Atterupgaards Cassidy går på vandløbebånd for blandt andet at forbygge mod skader og holde ham smidig, fortæller Nicole.

I sidste uge var hun i Tyskland hos OL-rytteren Sönke Rothenberger og lave træningprogrammer med aquatræning til hans topdressurheste, hvor hun lærte 11 heste at gå på vandløbebånd. Rothenberger familien er en af de største hestefamilier i Tyskland, og Sönke Rothenberger har blandt andet repræsenteret Tyskland ved OL i 2016 med sin stjernehest Cosmo, hvor Tyskland vandt en guldmedalje i holdkonkurrencen. 

Fakta
Hvad er fordelene ved aquatræning?
  • Øger hestens gang og opbygger muskler.
  • Tillader skaden at hele, imens der opretholdes kondition.
  • Fremmer korrekt kropsholdning og en afbalanceret gang
  • Minimerer og forebygger præstations skader
  • Giver hydrostatisk tryk for blodet og reducere hævelse
  • køligt og cirkulation i vandet øger helingen
  • Reducere genoptræningsperioden med op til 60%

For Nicoles vedkommende er der allerede booket flere ture til udlandet hos internationale træningsstalde, som ønsker hjælp til, hvordan de kan optimere træning på vandløbebånd.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I forhold til arbejdet med Sönke Rothenberger er det aftalt, at Nicole kommer til Tyskland igen om en måned og tjekker op på, hvordan hans topdressurheste tager imod de nye træningsplaner på vandløbebåndet og for at følge Cosmo tæt og holde ham klar til endnu et OL.

Copyright Ridehesten.com
Nicole Christiansen med sine forældre Gitte og Kenneth Christiansen i 2016. Foto: Ridehesten.com/Tonya Bille Nielsen

De er tre ansatte i NC Heste Wellness, og der er plads til at opstalde syv heste i træningscenteret. Derudover kommer der mange kunder kørende hver dag for at få deres heste trænet på vandbånd. 

– Jeg er især fascineret af at genoptræne heste, og jeg bliver lykkelig, hver gang det lykkes at få dem tilbage i topsport igen. I mit arbejde trækker jeg hver dag på min erfaring som rytter, og det giver mig en bedre forståelse for den enkelte hests udfordringer, når rytteren forklare om sine problematikker kan jeg sætte mig ind i det og derved lave et aquatræningsprogram for at forbedre den individuelle hest, sige Nicole Christiansen. 

– Jeg er især fascineret af at genoptræne heste, og jeg bliver lykkelig, hver gang det lykkes at få dem tilbage i topsport igen, siger Nicole Christiansen. 

NC Heste Wellness er særligt aktive på sociale medier, hvor især denne video med Nicoles datter i deres walker er gået viralt. De tilbyder både træning og wellness for de to- og firbenede. 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald