Gør noget ekstra for din hest

10-05-2022 14:02

– Det er temaet i denne måneds magasin af Ridehesten, hvor vi blandt andet stiller skarpt på Equusir Best-Boxen, som er et effektivt værktøj til at opspore problemer i hestens krop og en national nyhed i Danmark hos NC Horse Wellness

Copyright Ridehesten.com
Nicole Christensen og Equusir Best-Box. Foto: NC Horse Wellness

Nicole Christensen står bag NC Horse Wellness i Tune på Sjælland, hvor flere forskellige maskiner bl.a. den nyeste Equusir Best-Box. Som tidligere aktiv springrytter, der har været bosiddende og konkurreret i udlandet i flere år, har Nicole let ved at sætte sig ind i rytterens oplevelser af hestens udfordringer. Det er netop dem, hun arbejder for at afhjælpe, så rytteren opnår en sund og stærk hest med de bedste forudsætninger som atlet.

Equusir Best-Box er et effektivt værktøj til at opspore problemer i hestens krop og en national nyhed i Danmark, som passer godt ind i det øvrige trænings-setup hos NC Horse Wellness. Scanningerne og behandlingerne foregår over tre dage, hvor man på førstedagen laver en indledende scanning af to minutters varighed, som måler kommunikationen mellem cellerne.

Copyright Ridehesten.com
Equusir Best-Box. Foto: NC Horse Wellness

Ud af det får man en rapport, der fastslår den aktuelle tilstand af kroppens energiflow og visualiserer aktuelle blokeringer i hestens krop. Det kan f.eks. være sener og led, tarmsystemet, søvnkvalitet eller lign. Derefter giver man hesten den første behandling, som normalt tager 20 min. Her anvendes lysterapi (photobiomodulation) samt infrarødt lys og varme til at løsne blokeringerne.

Formålet med scanningerne og behandlingerne er at bevare hestens fysiske og mentale helbred på lang sigt og at fremme præstation kontinuerligt. Scanneren opsporer kroniske sygdomme og hjælper med at opdage svage punkter, som måske er ved at blive et problem. 

Nysgerrig? Nicole og producenten af Equusir Best-Box er at finde ved VM i Herning i august.

Copyright Ridehesten.com
Equusir Best-Box. Foto: NC Horse Wellness
Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing