New Zealand har udtaget to ryttere til VM i dressur

28-05-2022 20:16

Annika Knudsen Lorentsen

New Zealand er det første land til officielt at sætte navne på udtagne ryttere, og det er derfor en realitet, at Melissa Galloway og John Thompson kommer til Herning, hvis alt går efter planen

Copyright Ridehesten.com
Melissa Galloway med Windermere J'Obei. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ifølge Eurodressage har New Zealand sat navn på to ryttere, som vil komme til Herning til august for at ride VM i dressur, som finder sted fra den 6.-11. august. 

Den ene er 29-årige Melissa Galloway med den 11-årige Windermere J'Obei e. Johnson/ Pompei xx, og sammen har de siden november været bosat i Holland og redet frem mod en VM udtagelse. 

– Jeg skylder ham så meget. Jeg er meget begejstret over at være blevet udvalgt til mit første verdensmesterskab. Det er noget, som jeg altid har drømt om, og at jeg faktisk er udvalgt, er meget specielt og surrealistisk, fortæller hun til Eurodressage. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den anden udtagne rytter er John Thompson, som med den 10-årige Chemistry e. Connaisseur/ Johnson kan planlægge efter at ride i Herning til august. 

– Vi har haft dette eventyr med at træne ham fra en unghest til nu at gå sin tredje sæson i Grand Prix. Det har været en masse hårdt arbejde, med tidlige morgener og sene aftener. Det har været en drøm at kunne konkurrere ved verdensmesterskaberne og at skulle gøre det på en hest, som jeg har trænet selv, er endnu mere specielt, fortæller han. 

Grunden til den tidlige udtagelse er, at de to ryttere får mulighed for at starte en tidlig forberedelse frem mod VM, og der er nu blot en dør åben for udtagelse af endnu et rytter fra New Zealand, så nationen forhåbentligt kan stille op i holdkonkurrencen. 

– Det ideelle ville være at have et hold ved mesterskabet og så have en chance for at kvalificere et hold til OL i Paris. Det ville være historisk for New Zealand. Vi har aldrig haft et hold til et OL, men hvis ikke vi kommer afsted som et hold, vil vi støtte de individuelle ryttere på deres rejse, fortæller Jock Parget, som er ESNZ high performance gerenal manager. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner