Spændende Nations Cup-finale efter VM

04-10-2018 18:12

Camilla Tiefensee Schrøder

Kun to uger efter VM i Tryon mødes verdens dygtigste springryttere igen for at dyste i Nations Cup-finalen i Barcelona. Der er flere gengangere fra holdene i Tryon, og der er revanche i luften...

Copyright Ridehesten.com
Det hollandske springlandshold vandt Nations Cup-finalen i 2017, men måtte vende hjem fra VM i Tryon uden medaljer. Nu er Harrie Smolders og co. klar til revanche. Foto: FEI/Libby Law Photography
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter 13 kvalifikationsrunder på tre forskellige kontinenter skal verdens pt. 15 bedste springnationer nu mødes i Nations Cup-finalen: Østrig, Belgien, Brasilien, Canada, Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Irland, Italien, Holland, Spanien, Sverige, Schweiz, Emiraterne og USA.
Det er sjette år i træk, at den smukke catalanske by er vært for finalen af Longines FEI Nations Cup, som afvikles hos Real Club de Polo, der også dannede rammen om OL i springning i 1992.

Kampen om Nations Cup-trofæet finder sted kun to uger efter VM i Tryon, hvilket tilføjer et ekstra spændende twist til den store sportslige begivenhed. Hvordan vil nationerne denne gang placere sig i magtkampen?

De forsvarende Nations Cup-mestre fra Holland kom ikke på podiet i Tryon, men de placerede sig dog inden for de seks bedste, der kvalificerede sig til OL i Tokyo 2020. Den hollandske chef d'equipe Rob Ehrens har valgt at stille stærkt op i Barcelona med tre af de ryttere, der også var med i Tryon, nemlig Marc Houtzager, Frank Schuttert og sidst men ikke mindst verdensranglistens nummer 1, Harrie Smolders. Med på holdet er også Leopold van Asten og Maikel van der Vleuten. 

Schweiz lignede et hold på guldkurs under VM i Tryon, men endte på den utaknemmelige fjerdeplads, dog med en individuel sølvmedalje til Martin Fuchs og bronzemedalje til Steve Guerdat. Sidstnævnte, som er en trofast deltager i Nations Cup, og som bl.a. blev individuel vinder i London 2012, vil også være at finde på springbanen i Barcelona denne weekend. Hans holdkammerater er Paul Estermann, Bryan Balsiger, Arthur Gustavo Da Silva og Barbara Schnieper.

Den nykårede verdensmester Simone Blum vil ikke være at finde på det tyske Nations Cup-hold, men landstræneren Otto Becker vil følge op på den tyske VM-bronzemedalje med et hold bestående af Hans-Dieter Dreher, Marcus Ehning, Maurice Tebbel, Andre Thieme og Philipp Weishaupt. 

De regerende europamestre fra Irland kommer til Barcelona med ambitioner om revanche efter deres syvendeplads ved VM i Tryon. – Vi vil forsøge at fjerne den dårlige smag i munden efter vores resultat i Tryon, siger landstræneren Rodrigo Pessoa til FEI i forbindelse med offentliggørelsen af holdet. Irland stiller til start med Shane Breen, Anthony Condon, Billy Twomey, Michael G Duffy og Darragh Kenny, hvoraf sidstnævnte også var med i USA.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det bliver også spændende at se USA og Sverige tørne sammen endnu engang i Barcelona. Ved VM i Tryon skulle de to hold ud i en sjælden og særdeles nervepirrende omspringning, som faldt ud til amerikanernes fordel. Sverige vil helt sikkert kæmpe for, at udfaldet skal blive anderledes denne gang.
Henrik Ankarcrona har udtaget Jonna Ekberg, Peder Fredrison, Stephanie Holmen, Irma Karlsson og Erica Swartz til sit hævntogt.

Tiden vil vise, om svenskerne denne gang kan slå USA. Laura Kraut bliver den eneste rytter fra det amerikanske guldvinderhold, som skal med til Barcelona, og hun får selskab af Lucy Deslauriers, Alex Granato, Andrew Kocher og Jessica Springsteen.

Finalen skydes i gang fredag klokken 20 med første runde, hvorfra de otte bedste går videre til den endelige finale søndag eftermiddag. De resterende nationer skal dyste i lørdagens Challenge Cup.

Se listen over tilmeldte ryttere

Se start- og resultatlisterne

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner