Nanna og Zack rockede stadion

06-08-2022 15:08

Det store hjemmepublikum på Stutteri Ask Stadium brød ud i euforisk jubel, efter Nanna Merrald Rasmussen og Blue Hors Zack havde leveret et formidabelt ridt i holdkonkurrencen

Copyright Ridehesten.com
18-årige Zack satte ikke en hov forkert i Grand Prixen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er helt vildt! Jeg forstår ikke rigtigt, hvad vi lige har gjort: Leveret et ridt, der resulterede i vores højeste score nogensinde i en international klasse. Han er bare så speciel og fuldstændig fantastisk. Selvfølgelig var der lidt nerver på, men det her er som en drøm! Jeg er så, så glad, udtalte 29-årige Nanna Merrald Rasmussen efter sin pragtpræstation med hingsten Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz.

Det er kun halvandet år siden, at Nanna Merrald Rasmussen startede sit første internationale stævne på Zack i 2021, hvor de senere på året blev en del af det danske landshold og blev individuelt nr. 11 i Küren ved OL i Tokyo. Parrets seneste start ligger helt tilbage til oktober 2021, hvor de startede ved World Cup-stævnet i Herning.

Copyright Ridehesten.com
- Han er bare så speciel og fuldstændig fantastisk, sagde Nanna efter sin stærke ridt. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Den nu 18-årige KWPN-hingst er sin alder til trods stadig knivskarp og satte ikke en hov forkert i Grand Prixen i dag, hvor ekvipagen brillerede med bl.a. en fremragende galoptur med flotte etterchangementer og galopøgning. Nanna, der trænes af berider Michael Søgaard, red efter et fejlfrit ridt, og det lykkedes hende i dag.

De sidste meter ned mod afslutningsparaden akkompagnerede publikum ekvipagen med taktfast klapsalver, der brød ud i massiv jubel, da Nanna glad og lettet hilste af. Hele vejen rundt om banen blev Nanna hilst af dannebrogsflag og taktfast klapsalver, og da hendes score på 76,724 % blev bekendt, tog jubelen ny højde.

Copyright Ridehesten.com
Nanna fik at mærke, hvordan det kan være at ride VM på hjemmebane. Publikum i Herning hyldede hende med vajende flag, jubel og klapsalver. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det er et særdeles godt udgangspunkt for Danmark her i holdkonkurrencen, hvor Nanna var første dansker på banen. Den anden danske rytter, vi får at se i dag, er Carina Cassøe Krüth, der starter Heiline’s Danciera med startnummer 43 kl. 19.27. Først i morgen skal vi se Cathrine Laudrup-Dufour og Daniel Bachmann Andersen. Det er holdets tre bedste resultater, der tæller i holdkonkurrencen, så først når Cathrine har redet i morgen aften, ved vi, om Nannas flotte score i dag tæller med for det danske hold

De syv dommere, der også tæller danske Susanne Baarup Christensen, har dømt meget ens, og i skrivende stund i pausen har alle den danske ekvipage som vinder og alle har som nummer to tyske Ingrid Klimke med den 14-årige hingst Franziskus e. Fidertanz/ Alabaster.

Copyright Ridehesten.com
Tysklands første rytter i ilden, Ingrid Klimke med hingsten Franziskus. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvorvidt det danske hold er på guldkurs er svært at afgørende på nuværende tidspunkt, men ret beset er en medalje højst sandsynlig for danskerne ved dette VM på hjemmebane.

Klassens resultat

Start- og resultatlister

Livestream

TV-sendetider

Herning2022

 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen