Nanna og Emilie slutter flot ved EM

04-08-2014 10:17

De to danske juniorpiger, Nanna Trab Christensen og Emilie Kastrup Lindgaard, levede op til forventningerne i den sidste finalerunde ved EM i voltigering i Ungarn

Copyright Ridehesten.com

Emilie sluttede på en 12. plads i hendes første store mesterskab og Nanna sluttede sin første EM-deltagelse i top 10 med en fornem 9. plads.

”Jeg er utrolig taknemmelig for, at have fået mulighed for at starte til et mesterskab, og jeg er rigtig glad for, at jeg blev bedre og bedre som stævnet skred frem”, fortæller Nanna, for hvem dette er sidste sæson som junior, hvilket betyder at de næste store udfordringer for Nanna ligger i seniorrækkerne. 

Emilie har klaret sig godt, men ville gerne have været endnu bedre her under EM, men synes stadig, at det har været et rigtigt godt stævne: 

”Det har været godt arrangeret, og jeg har været hernede med et rigtigt godt team. Så selv om jeg ikke er 100 procent tilfreds, har det stadig været en rigtig god oplevelse”. Emilie har to år tilbage som junior, og håber allerede nu på, at hun kan kvalificere sig til junior-VM i Ermelo til næste år. 

 

Øvelse gør mester 

For longefører Thomas Bisgaard blev dagens sidste to runder ikke helt det sus, han havde håbet på: 

”Jeg traf en forkert beslutning, da jeg skulle ind med Emilie, som gjorde at Otto (Fruerholms Cato) bestemt ikke gik optimalt. Men på grund af styrtregn blev vores opvarmning heller ikke ligefrem optimal, og nogen gange tager man en chance, som gør, at man skaber en perfekt mesterskabshest. I dag var desværre bare ikke en af de gange, hvor det lykkedes. Til gengæld kunne jeg så justere, inden jeg skulle ind med Nanna, så hun fik en rigtig fin hest at være på”. 

Lise Berg, der har været med som chef d’Equipe havde inden afrejsen håbet på at få begge pigerne i finalen og en i top 10, og det er hun utroligt tilfreds med, at de har opnået, og så er hun samtidig glad for al den støtte, hun har kunnet mærke, at teamet har fået hjemmefra. 

Nu er der kun tilbage at få transporteret Fruerholms Cato sikkert hjem til Danmark og sige tak for et fantastisk stævne til arrangørerne. Der er langt til Ungarn, men det har bestemt været turen værd for den lille danske delegation. 

Det blev til østrigsk dobbeltsejr med bronze til Tyskland. Østrig tog 3 af fire guldmedaljer – herrernes europamesterskab gav hjemmesejr til Ungarn.

Se stævnets hjemmeside HER

Kilde: DRF

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen