– Jeg har drømt om det, siden jeg var lille

05-08-2024 11:49

Selv ikke en sprungen martingalstrop skulle forhindre Thilde Holm i at gennemføre til dette års EM for ponyer i military. Det var en stor oplevelse, fortæller hun 

Copyright Ridehesten.com
De to danske ponymilitaryryttere Anna-Bell Damsgaard Thomsen (tv.) og Thilde Holm Nielsen (th.) har i denne uge deltaget til EM for ponyer i military. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er blevet uddelt andet end OL-medaljer i weekenden: Europas bedste militaryponyryttere var samlet i Westerstede i Tyskland i den forgangne uge for at dyste om titlen som Europamester. Fra Danmark var to ekvipager udtaget; nemlig Anna-Bell Damsgaard ThomsenConnie Boy og Thilde Holm NielsenKarlshøjgaard’s Monique

Begge piger havde en udmærket tur på dressurbanen på førstedagen. I terrænet blev det straks sværere og Anna-Bell måtte desværre udgå. Thilde lykkedes - mod alle odds - med at gennemføre. Martingalstroppen sprang nemlig i starten af banen, og en dinglende rem gjorde ikke opgaven på den teknisk svære terrænbane nemmere.

– Vi var desværre uheldige, og det gav lidt udfordringer, da martingalstroppen sprang i starten af banen - men ikke desto mindre havde vi en rigtig god tur, og det var den vildeste fornemmelse at ride over målstregen og vide, at vi havde gennemført terrænet til vores allerførste EM, fortæller Thilde. 

Copyright Ridehesten.com
Det har været en kæmpe stor oplevelse, hvis man spørger Thilde. Foto: Privat

Udfordrende, men stor oplevelse
Årets EM var første gang, Thilde skulle repræsentere de danske farver til et sådant mesterskab. Niveauet var skruet i top, og Thilde og den 13-årige kategori I pony kom derfor på noget af en opgave. Udfordringen var dog det hele værd, for det var en stor oplevelse at ride EM, lyder det fra Thilde på vej hjem i bilen søndag aften:

– Det har været en kæmpe oplevelse at være til mit første EM - det har jeg drømt, om siden jeg var lille, og det var en fantastisk følelse at opleve min drøm blive til virkelighed. Målet hjemmefra var at gennemføre med et rimeligt resultat, da vi godt var klar over, at sværhedsgraden her ville være noget højere, end vi ellers har oplevet, fortæller Thilde og fortsætter: 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vi ankom sidste mandag, og allerede der startede oplevelsen - det var sjovt at opleve de meget professionelle setups, som f.eks. de irske og engelske teams havde. Derudover var det virkelig hyggeligt at lære nogle af rytterne fra de andre lande at kende. Onsdag blev terrænbanen åbnet for gennemgang. Den var superflot og teknisk svær og levede helt klart op til vores forventninger. Dertil var den også noget længere, end vi normalt ser: 3700 meter, hvor en almindelig 2* ponyklasse ofte er lige under 3000 meter. Vi havde heldigvis Jacob Binder Struck (landstræner red.) med, og det var en stor hjælp at have ham med til at lægge en plan for gennemridningen, beretter Thilde.

Efter dressuren og terrænet havde Thilde og Monique 97,6 strafpoint, så der var dermed langt op til den franske rytter i front med 29,1 strafpoint. Søndagens tur på springbanen bød på en tidsfejl og to bomme, så slutresultatet for den danske ekvipage lød på 106,8 strafpoint. Det var langt fra topkampen, men ekvipagen gennemførte og kan tage en masse læring med videre.

Fakta
Sublimt fransk hold

Særligt imponerende var det, at alle medaljer samt fjerdepladsen gik til de fire ryttere fra det franske landshold. De vandt derfor klart holdkonkurrencen og kunne også tage tre individuelle medaljer med hjem, hvor den "dårligste" af de franske ryttere endte med så lidt som 33,8 strafpoint. 

Snart tid til hest
Thilde rider i år sit sidste ponyår og er derfor særligt glad for at have fået oplevelsen til EM med. Hun har redet hest i et stykke tid ved siden af ponyerne, men nu står hun snart overfor det definitive skift, og hun håber, at det ikke er det sidste EM i military, hun har redet:

– Det har alt i alt været en fantastisk tur, der virkelig har givet mig mod på og lyst til mere. Det et er mit sidste ponyår, så nu håber jeg bare på at kunne blive klar til at være med som juniorrytter på stor hest, afrunder Thilde.

Det samlede resultat fra dette års EM for ponyer i military.

Læs også

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner