To danskere i top-10 i EM-kür

30-07-2023 15:37

Annika Knudsen Lorentsen

De tre danske ryttere i dagens kür ved EM for ponyer i dressur leverede toppræstationer, og de tog henholdsvis 6., 7. og 11. pladsen

Copyright Ridehesten.com
Anna Munkebo Lyngdal's Mira Puella. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sidste dag ved EM for ponyryttere i Le Mans, Frankrig er i fuld gang, og i formiddags var der kür på programmet for ponyrytterne. 

Her mødtes de 19 bedste fra den individuelle konkurrence, og tre af dem var danske ryttere. Bedst af dem var Anna Munkebo med Lyngdal's Mira Puella, som hele vejen igennem dette europamesterskab har placeret sig i top. I dag opnåede hun 76,335 procent og sikrede sig sjettepladsen i klassen. Særligt galopprogrammet i ekvipagens kür blev belønnet med flotte karakterer fra dommerne, og i changementerne blev der uddelt 8,5 et par gange. 

Rikke Maria Schoubye Johansen med Lykkesholms Cyberb red næsten lige op med Anna i dag. De opnåede flotte 75,57 procent og avancerede en del sammenlignet med den individuelle konkurrence. I kür sluttede de på en syvendepladsen efter et stabilt kürridt. 

Sidste dansker i konkurrencen var Ingeborg Elizabeth Schou med FS Calimero, som i dag opnåede 74,525 procent. Hun avancerede ligeledes sammenlignet med den individuelle konkurrencen resultater, og sikrede sig 11. pladsen i dagens kür. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Guldmedaljen gik velfortjent til tyske Lilly Marie Collin, som sikrede sig både 10-, 9,5- og 9-taller for sin kür. Den tyske rytter opnåede sammen med ponyen Cosmo Callidus NRW blandt andet 10-taller i rytme og harmoni mellem hest og rytter. 

På sølvmedaljepladsen blev det belgiske Liezel Everars, mens tyske Maria Teresa Pohl sikrede sig bronzemedaljen. 

Resultater fra stævnet. 

I videoen fra Dansk Ride Forbund nedenfor, kan I høre Anna og Rikke fortælle om årets EM. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen