Fuld plade ved EM i ponydressur

06-08-2022 21:54

Christine Krogh Frausing
Skribent

I dag gik det igen løs i Strzegom, Polen, hvor der denne weekend afvikles EM for ponyer, og her red alle danske ponyekvipager sig til en plads i finalen. Landstræner, Ulrik Kjær håber på gode resultater i finalen i morgen. Derudover red de to pony-springryttere der ikke kvalificerede sig til finalen, en "farewell klasse" i dag, imens militaryrytterne var i terræne. 

Copyright Ridehesten.com
Josephine Gert Nielsen og Cornelia Munch Sinding. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag skulle rytterne endnu en gang i ringen ved pony-EM i Strzegom, Polen, hvor det for dressurrytterne gik rigtig godt, og alle kvalificerede sig til finalen.

Josephine Gert Nielsen blev bedste dansker, da hun med Kastanienhof Crimson Gold red til 75,081%, og dermed var hun et mulehår fra at tage individuel bronze. Josephine tager dog til takke med en flot og meget fortjent 4. plads. 

Cornelia Munch Sinding red ligeledes en rigtig flot tur, og blandede sig i toppen med en flot 6. plads på Terbofens Charico, der scorede 74,730%. 

Selma Ludvigsen og Andrea Hamann Sand red begge til nøjagtigt samme score, nemlig 71,865%, men da hver nation kun må have tre ekvipager med i finalen, skulle der trækkes lod om hvem der må ride i morgen. Selva trak det længste strå, og derfor må Andrea sidde over, når der skal rides kür-finale i morgen. 

– Pigerne har redet otte ture til sammen, og jeg er meget stolt over hvor flot et niveau de præsterer på, udtaler landstræner Lisbeth Seierskilde, og fortsætter. Alle ryttere har haft mentalt overskud, og hver især redet flotte ture. Jeg er selvfølgelig ærgelig over vi ikke kan have alle ekvipager med i kür-finalen, for det har de virkeligt fortjent, men samtidigt glæder det mig at de alle har været så velridende, runder Lisbeth af. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ulrik Kjær er tilfreds med springrytterne

I dag har ekvipager der ikke gik i finalen, redet deres "farewell klasse", der er en ekstra klasse for dem der ikke går videre. Her udmærkede Olivia Dresler sig, da hun endte på en flot 3. plads med Jasmines Holly. 

I morgen er det den helt store finaledag, hvor også springrytterne skal ride deres individuelle finale. Her er tre danske ekvipager til start, og Landstræner, Ulrik Kjær er rigtig positiv. 

– I går synes jeg ikke det var så sjovt, men set i bakspejlet er vi overordentligt godt tilfredse. Efter de første to runder delte vi sølvmedaljen med Frankrig, men efter tredje og sidste runde, hvor lidt nerver spillede ind, trak vi lidt fejl med os. Resultatet var rigtig godt, men det er klart når man står i det, så vil man et hak mere, fortæller Ulrik blandt andet. 

Se hele interviewet her. 

Se resultater fra stævnet her. 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen