Munkebo 6'er ved EM

29-07-2023 18:53

Annika Knudsen Lorentsen

De danske ponydressurryttere har præsteret virkelig flot ved EM indtil videre, og nu er det maksimale antal danske ryttere klar til morgendagens kürfinale

Copyright Ridehesten.com
Anna Munkebo med Lyngdal's Mira Puella. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er fuld gang i EM for ponyer i franske Le Mans. Tidligere på ugen sikrede de danske ponydressurryttere sig sølvmedaljen i holdkonkurrencen, og i går red de alle til over 70 procent i den individuelle konkurrencen. Netop den individuelle konkurrence blev afgjort i dag, da de resterende ryttere var i aktion. 

Foruden medaljer var der 18 pladser til morgendagens kürfinale på højkant. I morgendagens kür kan maksimalt tre ryttere fra hver nation deltage, og Danmark har kvalificeret det maksimale antal, og faktisk lykkedes det alle fire danske ekvipager at ride sig ind i top-18 i den individuelle konkurrence. 

Bedste danske resultat leverede Anna Munkebo med Lyngdal's Mira Puella, som red til flotte 74,162 procent. Hun sluttede på en flot samlet femteplads. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Rikke Maria Schoubye Johansen sluttede på 13. pladsen, mens Ingeborg Elizabeth Schou endte på 15. pladsen. Lige efter Ingeborg placerede Sofia Rosenkilde sig på 16. pladsen, men da de tre andre danskere placerede sig foran hende i den individuelle konkurrence, får hun ikke en plads i kürfinalen, på trods af, at hun endte indenfor top-18. 

Guldmedaljen i den individuelle konkurrence gik til tyske Lilly Marie Collin med Cosmo Callidus NRW. Sølvmedaljen tog tyske Julie Sofie Schmitz-Heinen, mens belgiske Liezel Everars tog bronzemedaljen. 

Læs mere om danskernes individuelle resultater her.

Start- og resultatlister. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen