Morten Plenborg er ikke længere blandt os

16-05-2022 10:51

Stutteriejer Morten Plenborg har efter længere tids sygdom fået fred. Som hesteavler har han med Firfod-hestene haft stor succes igennem flere årtier

Copyright Ridehesten.com
Morten Plenborg fotograferet i 2004 på DV's eliteskue. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Morten Plenborg har igennem hele sit liv haft en brændende passion for hesteavl, som han har udlevet på sit og Pixies Stutteri Firfod på Lolland, hvor de avlede på flere hoppestammer og i flere avlsforbund og med mangeårig succes i pony- såvel som hesteavlen.

Mortens hjerte bankede for trakehnerhestene, og han har både avlet rene trakehnere og anvendt trakehnerblodet som forædling i sine dressurheste, der blev registreret, fremstillet og kåret i både danske og tyske avlsforbund.

Copyright Ridehesten.com
Zardin Firfod og Joachim Thomsen ved hingstekåringen i Herning 2007. Foto: Ridehesten.com/Mette Andersen

I Dansk Varmblod tæller nogle af succeserne guldemedaljehoppen Zawanne Firfod e. Schwadroneur, de kårede hingste Zalmiac Firfod e. Michellino, Zardin Firfod e. Gribaldi, Angrib Firfod e. Gribaldi, Adrenalin Firfod e. Skovens Rafael, Alt For Damerne Firfod e. Sunny-Boy, årets hingsteføl Hub of Univerze Firfod e. Zardin Firfod og utallige succesfulde dressurheste, heriblandt flere Grand Prix-heste, hvoraf Adrenalin Firfod er den mest aktuelle.
Fremstillingerne ved udenlandske kåringer tæller uendelige succeser og mange kårede hingste i forskellige forbund. Den pt. mest succesfulde af de udenlandsk registrerede Firfod-heste er L'Arbuste (tidl. L'Arbuste Firfod) e. Skovens Rafael/ Zardin Firfod, der går international Grand Prix med tyske Senta Kirchhoff.

Copyright Ridehesten.com
Adrenalin Firfod og Helene Melsen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Stutteri Firfods hjemmeside skriver Morten Plenborgs efterladte:

Det er med stor sorg, vi må meddele, at Morten efter længere tids sygdom, har fået fred.
Morten var en markant personlighed med mange facetter, han var generøs, fuld af rummelighed for andre mennesker, især de svage og skæve, og han var en elsket far og partner.
Morten viede sit liv til arbejdet med hestene. Og mange vil netop huske ham for hans store passion og kærlighed til hesteavl. For Mortens konstante og utrættelige arbejde for, at gøre drømmen til virkelighed.
Og Morten gjorde drømmen til virkelighed. Både hans egen drengedrøm, visionen om det store stutteri, opbygget ved eget avlsmateriale gennem generationer af heste, samt drømmen for de utallige mennesker der igennem årene fik glæde af udbyttet af hans stræben - Firfodhestene.
Morten vil altid leve videre i vore hjerter.
Svante, Snorre, Jens og Pixie

Copyright Ridehesten.com
L'Arbuste og Senta Kirchhoff i Hagen i 2021. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Bisættelsen finder efter planen sted fredag den 20. maj 2022 kl. 13.00 fra Slemminge Kirke, Engestoftevej 45, Slemminge, 4990 Sakskøbing, hvor alle er velkomne.

Copyright Ridehesten.com
Morten Plenborg hjemme på folden med hopper og føl på Stutteri Firfod i 2004. Foto: Ridehesten.com/Kasper Kamus
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen