Moderne femkamp med hest ikke ved OL i 2028

06-11-2021 13:02

Annika Knudsen Lorentsen

De seneste dage har der floreret mange artikler omkring, at OL-disciplinen moderne femkamp, står overfor nogle ændringer. Det sker som følge af den skandale, hvor en hest blev pisket under konkurrencen i Tokyo. Det ser ud til, at det bliver cykling der bliver en del af disciplinen i stedet

Copyright Ridehesten.com
Foto: FEI - Stefan Lafrentz
Nyheden fortsætter efter annoncen

Flere udenlandske medier, heriblandt The Guardian, samt flere danske medier beretter, at ridning i OL-disciplinen moderne femkamp er fortid. 

Det sker efter den skandale, man var vidne til i forbindelse med OL i Tokyo. Her piskede den tyske femkæmper Annika Schleus blandt andet sin lånte hest, da den ikke ville som hun ville. Læs mere om dette HER.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er ikke længe siden, vi forpligtede os til at gennemgå og beskytte ridedisciplinen i kølvandet på OL i Tokyo, men livet indenfor den olympiske bevægelse ænder sig hurtigti. Vores sport er bekræftet for Paris 2024 med vores spændende nye format, inklusiv ridning, men det er en anden sag for Los Angeles 2028. Vi skal være fleksible og omfavne forandring igen, udtaler det internationale forbund for moderne femkamp

Ændringen betyder, at der bliver værnet om dyrenes velfærd, og at der i fremtiden kun vil være de ridediscipliner på OL-programmet, som inkluderer rytter, der rider deres egne heste. 

Det forlyder, at det formodentligt bliver cykling, der erstatter ridningen i moderne femkamp i forbindelse med OL fra 2028. Hvilken for for cykling er endnu uvist, eftersom den endelige udmelding omkring et nyt format inden for OL-disciplinen ikke er offentliggjort. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner