Hvad skal erstatte ridningen i femkamp?

10-05-2022 09:51

Som følge af den skandale, hvor en hest blev pisket under konkurrencen i moderne femkamp ved OL i Tokyo, har det Internationale Femkampforbund nu udviklet et forslag til, hvilken disciplin der skal erstatte ridning i fremtiden

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobe Stock

I slutningen af sidste år blev det besluttet, at ridning i OL-disciplinen moderne femkamp vil være fortid efter OL i 2024. Det skete efter efter den skandale, man var vidne til i forbindelse med OL i Tokyo. Her piskede den tyske femkæmper Annika Schleus blandt andet sin lånte hest, da den ikke ville som hun ville. Læs mere om dette HER.

Sidenhen har der floreret mange artikler omkring hvilken disciplin der skal erstatte ridningen og nu har det Internationale Femkampforbund (Union Internationale de Pentathlon Moderne, UIPM) et forslag i følge det tyske medie St. Georg.

I en pressemeddelelse fra UIPM meddeler de, at de mener at der stadig bør være en forhindringsbane - dog ikke til hest, men til fods. De vil nemlig gerne forsøge at holde fast i det som er DNA'et for moderne femkamp, at det er omkostningseffektivt, letforståeligt, dynamiske og spændende for tilskuerne. To versioner af forhindringsbaner vil blive testet i Ankara i juni.

Den nye femte disciplin i stedet for ridning, sammen med løb, svømning, fægtning og skydning med laserpistol, er planlagt til at blive introduceret efter OL i 2024.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen