Mindfulness med heste

07-03-2015 16:23

Anne-Sofie Schou Munk

Marianne Florman formidlede et måske lidt gammelkendt budskab på en ny måde, nemlig krydret med hest

Copyright Ridehesten.com

Hovedbudskabet var at vi skulle være nærværende, også med vores heste og at når vi var det, så kunne vi lære en masse om os selv, men også om vores hest.

Ifølge Marianne er der 3 roller som forefindes i en hesteflok, og det er derfor også en af de roller man kan tage over for sin hest. Lederen, den dominante og den passive.

Marianne er som de fleste vokset op i en traditionel stald, hvor det man som oftest lærer, er at dominere hesten. Det reflekterede Marianne ikke ret meget over som yngre, det gjorde hun først da hun fik en hest der ikke var modtagelig for den adfærd, han var nemlig selv ret dominant. Siden fandt den pågældende hest, kaldet Sir Victor og Marianne melodien via horsemanshipkurser. Marianne giver nu den viden videre, til både ryttere såvel som ”almindelige”mennesker .

Ifølge Marianne skal vi checke ind i nuet med hesten, for der er hesten kun. Vi skal lave et partnerskab med hesten, vi skal ikke tæmme den. Marianne understreger vigtigheden af at vi lytter til hinanden, og lytter til vores heste, at vi følger hinanden, og ikke styrer for meget.

 Det som findes inden i os fornemmer hesten også, derfor er det så vigtigt at vi er rolige, kærlige og bestemte uden at være dominante. Vi skal ifølge Marianne se hesten som et spejl af os selv.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen