Testrytteren kan vende op og ned på stillingen

09-03-2018 17:01

Camilla Tiefensee Schrøder

Meget kan ske i dag, når testrytter Lars Bak Andersen sætter sig i sadlen på den første gruppe af springheste i unghestechampionatet. Feltet ser lovende ud, lyder det fra Lars Bak, som ser frem til at komme i gang med opgaven

Copyright Ridehesten.com
Chinett Ask, der de første to heats blev redet af Karen Møller Rohde, er en af de heste, der skal prøves af testrytter Lars Bak Andersen i aften.

I løbet af i aften og i morgen skal springrytter Lars Bak Andersen ride de 32 heste, der deltager i Katrinelund Unghestechampionat i Springning, som afholdes ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning. Hestene er blevet fremvist i løbet af de to første dage under egen rytter, hvor der har tegnet sig et billede af en top og en bund, men som dommer Kristian Skovrider påpegede efter andet heat, så er intet afgjort endeligt, inden testrytteren har givet sine bedømmelser.
– Det sker ofte, at top og bund bliver byttet rundt efter testrytter-delen. Også i den øverste top, lød det fra den ene af de tre dommere. Og testrytteren selv, Lars Bak Andersen bekræfter, at det sagtens kan ske, at der kan blive rykket lidt rundt på rækkefølgen, efter han har redet dem. Men intet er naturligvis til at vide endnu.

Lars Bak: et lovende felt
Lars Bak Andersen, der har mange års erfaring som testrytter i Herning, fortæller, at han kommer med et lidt andet udgangspunkt i år.
– Jeg plejer at sidde på tilskuerrækkerne og kigge på, mens de rider under egen rytter, men i år har jeg været til stævne i Portugal, så jeg kom først til Herning i går aftes. Så i år har jeg forberedt mig ved at kigge på clipmyhorse onsdag, fortæller han.
– Mit indtryk er, at det er en meget positiv årgang med god bredde i toppen. Der er især 10-15 meget interessante heste, som det bliver spændende at følge fremover, siger Lars Bak, der også har brugt forberedelsen til at tune sig ind på, hvilke af de unge og uerfarne heste han skal være lidt ekstra opmærksom på som rytter.
– Jeg har fået dannet mig et indtryk af, hvilke heste jeg skal være ekstra forsigtig med. Men med min erfaring kan jeg også mærke efter få minutter i sadlen, hvor meget jeg kan trykke til, og hvor meget jeg skal vente på hesten osv., siger han.
Han har bevidst undgået at se på de foreløbige resultatlister, inden han skal ride.
– Så sætter jeg mig op på dem med et så neutralt billede som muligt, siger testrytteren, som dog erkender, at han selvfølgelig ikke kan undgå at høre i krogene fra kollegaer, hvem der indtil videre ligger i toppen.

Testrytterens bedømmelse tæller 40% over for dommernes 60% over de første to dage.


KATRINELUND Unghestechampionat i springning - Testrytter - 1. heat starter i Hal M kl. 18.30. Lars Bak skal ride 21 heste, og de sidste 10 rider han i heat 2 lørdag, som også finder sted i Hal M.
 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner