Mia Hastrup på vej til EM

27-08-2019 10:24

Camilla Tiefensee Schrøder

Så er det blevet militaryrytternes tur til at dyste i årets Europamesterskaber. Danske Mia Hastrup er på vej af sted til Luhmühlen for at deltage ved EM for tredje gang med hesten Constantin M

Copyright Ridehesten.com
Mia Hastrup og Constantin M er klar til start i mesterskabsklassen, som afvikles i CCI4*-L. Foto: Ridehesten.com/arkiv
Nyheden fortsætter efter annoncen

Danmark stiller desværre ikke med noget hold ved EM i military i Luhmühlen 2019, men som individuel rytter er Mia Hastrup klar til start med den 15-årige hannoveraner Constantin M e. Concetto/Gardeulan II.
– Jeg skal ned og have noget erfaring. Det har ikke været den bedste sæson for mig i år, da han har været skadet. Men hvis alting kører, så håber vi på en placering i top-20, fortæller den 35-årige militaryrytter, som har Constantin M med til EM for tredje gang i træk.
Heldigvis er turen til Luhmühlen ganske kort for Mia, som bor i Køge:
– Det tager kun 4,5 time, så det er nærmest min hjemmebane!

I morgen er der dyrlægetjek, og så starter dressuren, som løber over torsdag og fredag. Terrænridningen er lørdag, og springningen søndag.

Bliver det guld til hjemmeholdet?
Ved sidste EM i Strzegom i 2017 gik guldet til Storbritannien, som har vundet flest hold-guldmedaljer – hele 22 siden EM startede i 1953. Det var også briterne, der stod øverst på podiet ved VM i Tryon sidste år, og fra vinderholdet kommer Piggy French, som bl.a. har vundet årets Badminton Horse Trials. På holdet i Luhmühlen er også verdensranglistens nummer to, Oliver Townend og 48-årige Kristina Cook som vandt individuelt guld i 2009.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Men tyskerne er også rigtig stærke. De dominerede medaljepladserne i både 2011, 2013, og 2015, og i år stiller de med 12 stærke kombinationer inkl. den regerende europamester, og VM-bronzevinder Ingrid Klimke, som kommer fuld af selvtillid efter sin sejr i CCI4*-S i Aachen på Hale Bob. Også Michael Jung, som har vundet EM hele tre gange, er til start. I år med sin nye hest, FischerChipmunk FST, som han har overtaget fra holdkammeraten Julia Krajewski.

13 nationer i hold-mesterskabet
Følgende nationer stiller med hold ved EM 2019: Sverige (som forsvarer EM-sølv), Italien (som forsvarer EM-bronze), Frankrig, Irland, Østrig, Belgien, Finland, Holland, Polen, Spanien og Schweiz.
Derudover deltager fire lande med indviduelle ryttere: Danmark, Tjekkiet, Ungarn og Norge.

Se startlisterne

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen