Mia Hastrup avancerer efter fight i terrænet

31-08-2019 19:04

Camilla Tiefensee Schrøder

Mia Hastrup og Constantin M kæmpede sig fejlfrit gennem forhindringerne ved EM i military i Luhmühlen, men det blev dog som ventet til mindre tidsstraf. I morgen venter springningen, hvor hun håber på at rykke længere op på resultatlisten

Nyheden fortsætter efter annoncen

Mia Hastrup og Constantin M e. Concetto/Gardeulan II var på en svær opgave under terrændelen ved Europamesterskaberne i military. I 32 graders varme lykkedes det ekvipagen at klare sig fejlfrit over forhindringerne, men med en mindre tidsfejl. De er nu rykket fra en 34.-plads til en 31.-plads med 39 strafpoint.

Terrænbanen voldte flere ryttere problemer, og Mia nåede at få dette med inden hun red ud i terrænet. 

– Jeg når at gøre mig nogle tanker, da jeg hører, at de første ryttere har haft svært ved banen, fortæller Mia. 
I samråd med Peter Flarup nåede hun, inden hun red afsted, derfor at justere tilridningen til forhindring 20B, en smal vandforhindring udformet som en fugl. Netop denne forhindring drillede flere af feltets ryttere, og seks ryttere udgik netop der.

Hestens svar på Richard Gere
Speakeren på dagens rute fik hurtigt gjort det klart, at han var vild med Constantin M. Flere gange roste han vallakken for at give alt, den havde i sig. Han gik så vidt som til at kalde den hestenes svar på en sand gentleman som Richard Gere. 

– Jeg har aldrig kæmpet så meget som i dag for at få ham gennem vand. Jeg råbte bare, kom nu! Kom nu!  Constantin er altid en gentleman, men jeg synes ikke, det var så udpræget i dag som normalt, fortæller Mia Hastrup lige efter hun steg af den 15-årige skimmelvallak.

Forud for dagens terrænridt havde hun udtalt, at hendes mål var at ride fejlfrit på forhindringerne, men at hun ikke nødvendigvis forventede en fejlfri tid.

– Jeg har kun trænet ham siden midten af juli. I juni måned lå vi stadig og travede, efter han pådrog sig en foldskade. Så han skulle have været en smule bedre i dag, og det kostede tidsmæssigt, at han var usikker på vandforhindringerne, og vi måtte ride to gange alternative ruter, siger hun.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Mia endte med at ride fejlfrit på forhindringerne, men tiden på 10.22 kostede hende 4,80 strafpoint 

"Springning er ikke min styrke"
Efter en varm dag i Luhmühlen er rytterne i fuld gang med at få gjort hestene klar til morgendagens springning. 

Mia Hastrup håber at forbedre sin nuværende 31.-plads ud af 72 ryttere.

– Jeg vil rigtigt gerne ride fejlfrit i morgen, men for at være ærlig er springning bare ikke min stærke side. Jeg har haft for mange dårlige springheste igennem tiden, og det har ikke hjulpet mig. Jeg tror på, at vi kan ride fejlfrit i morgen, men alt op til 8 fejl er godkendt, fortæller hun.

Tyskerne stadig i front
I holdkonkurrencen ligger værtsnationen Tyskland stadig i front med 78.5 strafpoint. England indtager en foreløbig andenplads med 92.8 strafpoint tæt efterfulgt af Frankrig med 93.6 point.

På en individuel førsteplads ligger Michael Jung, som red fejlfrit i terrænet og beholder sine blot 20.9 strafpoint fra dressuren på fischerChipmunk e. Contendo I/Heraldik XX. Landsmanden Ingrid Klimke red ligeledes en fejlfri tur på SAP Hale Bob e. Helikon XX/ Noble Champion og ligger nummer to med 22.20 strafpoint.

Se resultatlisten individuelt og for hold

Livestreaming via betalingskanalen FEI TV

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen