Daniel Bachmann gav opvisning i Luhmühlen

31-08-2019 16:36

Camilla Tiefensee Schrøder

Den danske dressurstjerne Daniel Bachmann Andersen havde taget Blue Hors Zee Me Blue med til Luhmühlen for at give opvisning ved EM i military. Her fik det engagerede publikum et godt indblik i, hvad han har fokus på, når han uddanner heste til Grand Prix-niveau

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zee Me Blue.
Nyheden fortsætter efter annoncen

EM-landsholdsrytteren Daniel Bachmann Andersen fokuserede på elementær grundridning til gårsdagens show præsenteret af Blue Hors ved EM i military. Hans budskab til publikum var, at de i deres uddannelse skal koncentrere sig om at rose hesten, når den gør det korrekt og lægge afstraffelse på hylden.

Letridning og schenkelvigninger i galop
Daniel Bachmann Andersen viste hverken prangende seriechangementer eller imponerende piaffe på den 9-årige hingst Blue Hors Zee Me Blue e. Blue Hors Zack/Blue Hors Don Schufro (opdr. Stald Ringsbo). Fokus var at vise, hvordan han uddannede hesten, og at dagligdagen for størstedelen består i elementær grundridning i letridning. 

– Hvis ikke min hest er igennem, når jeg rider letridning, så er der ingen grund til at sætte mig ned på hesten og forlange yderligere, forklarede Daniel Bachmann Andersen på flydende tysk.

– Det er ikke mit formål at vise jer en fuldt uddannet, og fejlfri Grand Prix-hest i dag. Det er vigtigt for mig at vise en hest, der ikke mestrer øvelserne til perfektion, men som er på vej derhen. Han skal nok nå dertil, men det kommer til at tage et halvt til trekvart år, og den tid får han, fortalte Daniel til publikum.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Letridningen blev derfor først afløst af nedsidning, da der kun var få minutter tilbage af showet til publikums store begejstring. At Daniel havde tilskuerne i sin hule hånd viste sig flere gange under showet. De klappede og hujede uopfordret, når Daniel Bachmann roste Zee Me Blue ved at give den frihed ved at ride den frem og ned.

Ingen genvej til Grand Prix
Blue Hors-berideren forklarede, at han ikke havde travlt med at få hingsten op at gå Grand Prix. Uddannelse tager tid, og man kommer ikke hurtigere frem ved at ride utallige sværere øvelser i sin daglige træning. Derfor blev det også kun til få glimt af højere dressur.

– Jeg behøver ikke at ride to runder passage på ham. Det er hårdt for ham. Når han har gjort det godt, så skal jeg ride ud af øvelsen og give ham ro, fortalte Blue Hors-berideren til publikum, der kvitterede med stort bifald.

Daniel Bachmann valgte efter en velafsluttet passage at ride Zee Me Blue frem og ned og sluttede opvisningen, hvor den begyndte: i letridning.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen