Massiv støtte til alvorligt syge Juan Matute Guimon

09-05-2020 11:33

Marie Helene Rigård Rohleder

Den unge spanske dressurrytter Juan Matute Guimon blev i tirsdags indlagt med en hjerneblødning. Han er nu blevet flyttet til privathospital i Madrid og skal opereres for anden gang i dag. Hans tilstand er stabil men kritisk. Ryttere fra hele verden sender deres varmeste tanker og håb mod Spanien på de sociale medier 

Copyright Ridehesten.com
Juan Matute Guimon på Don Diego til EM i dressur for Young Riders i 2013. foto: Ridehesten.com/ Thomas Bach Jensen

Den 22-årige spanske dressurrytter Juan Matute Guimon, som blandt andet red ved WEG i 2018 på Quantico, er fortsat indlagt på grund af en alvorlig hjerneblødning. 

I tirsdags besvimede det unge dressurtalent efter, at være stået af hesten og han blev hasteindlagt med helikopter på et hospital i Madrid. 
Det fortæller eurodressage.com.

I går blev Juan Matute Guimon flyttet til et privat hospital i Madrid for at få yderligere specialiseret behandling. Han har i ugens løb allerede været opereret én gang i hjernen og været lagt i koma, men det er desværre nødvendigt at foretage endnu en operation, som skal finde sted i dag. 
Eurodressage.com skriver, at hans tilstand er stabiliseret men stadig alvorlig. 

Juan Matute Guimon er blandt andet kendt på dressurbanerne sammen med hestene Don Diego og Quantico e. Fighting Fit/Constant. Han red på det spanske hold ved WEG i Tryon i 2018 på Quantico, og han havde planer om at ride Don Diego til World Cup finalerne i Las Vegas i år.

Rundt om i hele verden har ryttere, trænere og hestefolk sendt varme tanker og håbefulde hilsner mod Juan Matute Guimon og de pårørende på sociale medier. 

Her er nogle få udvalgte ryttere, eksempelvis Cathrine Dufour, Patrik Kittel og Daniel Bachmann Andersen, som sender ønsker om god bedring: 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Keeping @juan_matute_guimon in our thoughts and prayers today for a speedy recovery. ????

Et opslag delt af Carl Hester MBE (@carlhestermbe) den

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Praying for you @juan_matute_guimon and sending warm thoughts to your family! ??@eurodressage

Et opslag delt af Daniel Bachmann Andersen (@danielbachmannandersen) den

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen