En god nyhed for hestevelfærden

17-12-2014 07:58

Ifølge Costaposten.com forbydes cirkus med dyr og ponyer under feria’en nu i Málaga, Spanien. Det meddelte byens borgmester på et møde med foreningen for dyrenes beskyttelse i provinsen

Copyright Ridehesten.com
Screenshot fra Costaposten.com

Under feria’en (karnevallet) i Málaga har man normalt kunnet se dyr, herunder ponyer, ”optræde” på forskellig måde. Denne optræden er længe blevet kritiseret af den nydannede forening for dyrenes beskyttelse i den spanske provins.

Formålet med foreningen for ??dyrenes beskyttelse i provinsen er at tage dyrene i forsvar. Det er den første forening af sådan art i Andalusien, og der findes bare tre i hele Spanien.

Det har fra flere sider gennem længere tid været et stort ønske, at sætte en stopper for brugen af de såkaldte cirkusdyr under feria’en, både da man mener dyreoptrædenerne udgør en manglende frihed for dyrene, og at dyrene nemt kan blive aggressive som følge af træning og indlæring – alt sammen unødvendig lidelse for dyrene.

Det var borgmesteren, Francisco de la Torre, der over for repræsentanter for den nydannede forening for dyrenes beskyttelse i provinsen offentliggjorde det nye forbud. Forbuddet vil blive endeligt godkendt ved den kommunale forsamling til januar næste år.

Kilde: Costaposten.com

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner