Martin Knudsen er dansk mester 2023

04-02-2023 22:19

Annika Knudsen Lorentsen

Det blev Martin Mose Knudsen der sikrede sig titlen som indendørs dansk mester 2023, da han som den eneste sluttede med et samlet fejlfrit resultat. Det blev en spændende finale, hvor en omspringning skulle afgøre, hvem der tog bronze

Aftenen på Vilhelmsborg bød på en spændende afgørelse i det indendørs Agria DRF Mesterskab for seniorryttere, hvor det skulle vise sig, at det ikke blev nemt at komme fejlfrit igennem dagens 145 cm-høje bane. 

Copyright Ridehesten.com
Martin Mose Knudsen med Ci Beau Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det lykkedes dog for flere ekvipager at ride fejlfrit, men kun for en af dem, der var kommet til finalen med et fejlfrit resultat. Det betød også, at årets vinder var den eneste der sluttede med samlet nul fejl. Her var det Martin Mose Knudsen, som igen i dag leverede en sikker fejlfri runde i sadlen på Ci Beau Ask e. Ci Ci Senjor Ask/ Lambrusco Ask (opdr. Stutteri Ask). 

I videoen nedenfor kan I høre Martin fortælle lidt om dagens ridt. 

Den næstbedste rytter i mesterskab lykkedes næsten med at ride fejlfrit begge dage, men i dag blev det til en enkelt tidsfejl, og dermed måtte hun nøjes med sølvmedaljen.

Copyright Ridehesten.com
Christina Madsen med Babumbi del Tavollo. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Her var det nemlig Christina Madsen, som har været virkelig godt ridende ved årets mesterskab. I går red hun fejlfrit med to heste, og med Babumbi del Tavollo e. Corlando/ Wellington, som var hesten hun havde valgt til finalen, red hun i dag fejlfrit på forhindringerne og sikrede sig sølvet. 

Copyright Ridehesten.com
Christina Madsen med Babumbi del Tavollo. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Spænding om bronzemedaljen
Både årets guldmedaljevinder og sølvmedaljetageren kunne glæde sig over, at de ikke skulle kæmpe om medaljer i en omspringning. Det skulle fem ryttere til gengæld om bronzemedaljen. 

Copyright Ridehesten.com
Benedikte Rie Truelsen med Hait Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Omspringningen bød på et rigtig højt niveau, hvor alle fem ekvipager kom fejlfrit igennem. Tiden blev derfor helt afgørende, og det var Benedikte Rie Truelsen der leverede den hurtigste runde. Det gjorde hun i sadlen på Hait Ask e. Favorit Ask/ Kannan (opdr. Stutteri Ask). Se video af Benedikte og Hait Ask nedenfor.

Fjerdepladsen blev vundet af Camilla Fliedner Ernst med Fiona Ask e. Ci Ci Senjor Ask/ Carthago (opdr. Stutteri Ask), som sikrede at hele tre heste opdrættet af Stutteri Ask, endte i top-5 af finalen. 

På femtepladsen blev det Jack Ray Nielsen med den velspringende 8-årige Raypawers By The Way e. Baloubet du Rouet/Calando, som Jack har uddannet flot til dette niveau. 

Robin Grauff Jacobsen tog sjettepladsen, mens Nikoline Guldstad endte på en flot syvendeplads i mesterskabet. 

Copyright Ridehesten.com
Jack Ray Nielsen med Raypawers By The Way. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I morgen byder dagen på finaler for junior- og ungryttere, og her bliver der uden tvivl igen spændende springning at overvære på Vilhelmsborg, når de sidste mesterskaber skal afgøres hos Danish Derby Horse Shows i denne omgang. 

Start- og resultatlister. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner