World Cup fortsætter i Amsterdam

23-01-2023 18:47

Annika Knudsen Lorentsen

I denne uge er der World Cup i både dressur og springning i Amsterdam, og der er både danske dressur- og springryttere til start. I blandt de startede er VM-guldekvipagen Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den ottende kvalifikation i World Cup-sæsonen i dressur og den tolvte kvalifikation i springning løber af stablen i denne uge ved Jumping Amsterdam, og der er flere danske ryttere til start. 

I springning er det Andreas Schou der skal i aktion i håb om at samle lidt flere point til den samlede stilling, så han forhåbentligt kan sikre sin kvalifikation til finalen i Omaha, USA til april. Andreas er lige nu placeret som nr. 16 i den samlede stilling, og det er de 18 bedste i den vesteuropæiske liga der går videre til finalen. I flere af de tidligere kvalifikationer i sæsonen, har Andreas leveret gode præstationer, blandt andet i Lyon, hvor han tog 12 World Cup-point. Andreas kommer til start med Macarena 42 e. Monte Bellini/ Saccor og Darc de Lux e. Darco/ Contender (opdr. Morten Augustinus).

Tre danskere i dressur
I World Cup-afdelingen i dressur, kommer der hele tre danskere til start. Det er Daniel Bachmann Andersen med Zippo M.I. e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Steen Bo Larsen), som lige nu har 15 point i den samlede stilling fra den første afdeling på Vilhelmsborg, som er den eneste han har været til start ved indtil nu. 

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zack. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den anden danske rytter er Andreas Helgstrand med Queenparks Wendy e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer). Andreas har 13 point fra afdelingen på Vilhelmsborg, og har ligeledes ikke været til start i World Cup-sammenhænge siden. 

Den sidste danske rytter, der kommer til start i denne uges World Cup-dressur, er Nanna Skodborg Merrald, som har været særdeles aktiv i sæsonen indtil nu. Hun har været til start ved fire af de tidligere afdelinger, hvor hun har opnået point alle gange, og det betyder, at hun er placeret samlet som nr. 2. I denne afdeling kommer Nanna til start med Blue Hors Zack e. Harmony's Rousseau/ Jazz, og det er ekvipagens første start siden VM i Herning i sommers.

Dressuren afholdes med Grand Prix fredag og Grand Prix kür lørdag, mens springrytterne skal ride deres World Cup-klasse søndag. 

Program for stævnet.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen