Martin Fuchs vandt Rolex Grand Prix i Genève

16-12-2019 07:10

Camilla Tiefensee Schrøder

I en meget tæt duel med britiske Scott Brash lykkedes det den forsvarende europamester Martin Fuchs at vinde søndagens Rolex Grand Prix ved CHI Genève, og han kan nu jagte den eftertragtede Rolex Grand Slam-titel

Copyright Ridehesten.com
Martin Fuchs og Clooneys næste mål er nu Dutch Masters til marts, hvor de har muligheden for at udløse en Grand Slam-bonus på 500.000 euro, hvis de vinder igen. Foto: CHI de Genève / scoopdyga.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der var kun 0,05 sekunder mellem Martin Fuchs og Scott Brash i søndagens Rolex Grand Prix, men det blev den 27-årige EM-guldvinder fra Schweiz, der på sin hjemmebane red sejren hjem med den hurtigste fejlfri runde på den 13-årige Clooney 51 e. Cornet Obolensky/Ferragamo (opdr. Bernd Richter) – samme hest, som han også vandt EM med i Rotterdam tidligere på året.

– Wow, det her er en kæmpe sejr for mig. Det er helt sikkert et højdepunkt i min karriere, og det er afslutningen på et helt utroligt år for mig. Jeg er så glad, udtaler Martin Fuchs i en pressemeddelelse fra Rolex Grand Slam.
Det er første gang, han vinder en 'Major' Rolex Grand Prix, og den flotte sejr gav en præmiesum på over 350.000 euro.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Sejren giver samtidig mulighed for at jagte en ekstra Grand Slam-bonus på 500.000 euro, som han kan indkassere, hvis han også formår at vinde den næste 'Major', som afvikles ved Dutch Masters i 's-Hertogenbosch.
Og det har han tænkt sig at gå efter, siger han til mediet World of Showjumping:
– Clooney får nu en to måneders pause, og så skal han gå et mindre stævne som forberedelse til den næste Major ved The Dutch Masters.

Se resultatlisten med videoklip

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen