Manden med hatten fylder rundt

30-08-2017 16:02

Britt Carlsen

Manden med hatten og de røde bukser. Ham med flødebollerne, og den overfyldte kameravest – kort sagt Jørgen Bak Rasmussen, fotograf og udgiver af magasinet Ridehesten, fylder 60 år

Han vil simpelthen ikke være ved det. Han kan ikke forstå, at dagen ikke kan blive udskudt til næste eller næste år igen, men det er ganske vist, Jørgen Bak Rasmussen fylder 60 år torsdag den 31. august.

Jørgen vil allerhelst betegnes som fotograf, det er han også, men han er så meget mere. De fleste i heste- og hundeverdenen kender ham som udgiver af magasinet Ridehesten og Dansk Kennelklubs medlemsblad HUNDEN. Det er ham, som er her og der og alle vegne til arrangementer i heste- og hundeverdenen, med sine mange kameraer og gerne med en kasse private label flødeboller under armen, og en rappende gummiand i baglommen.

I dag ejer han virksomheden Mediehuset Wiegaarden, som foruden magasinproduktion har en stor produktion af tryksager, hjemmesider med mere. Vand er en ny gren af virksomhende. På adressen i Hobro springer en kilde med det reneste, klareste kildevand, og efter at have talt meget om vand gennem flere år, er Blåkildevandet nu på vej til at blive tappet på flasker. 

Det var Jørgen Bak Rasmussen, som på opfordring af Dansk Varmblod, startede magasinet Ridehesten. Magasinet udkom første gang ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning i 1995. Det var faktisk meget passende, for det var netop ved hingstekåringen i 1978, at Jørgen for alvor gjorde fotografering til sin levevej. Efterspørgslen på hans billeder blev omgående stor, så stor, at det var svært for ham at følge med. Det gav anledning til lidt sure miner, og for at bløde op på det, købte han ”fejlboller” på flødebollefabrikken i Hobro, og en gimmick var født. Flødebollerne er den dag i dag et kendemærke for Jørgen, og de er fortsat i høj kurs.

Dagen bliver fejret sammen med medarbejderne ved en fælles frokost, men der er kaffe på kanden og flødeboller på bordet, såfremt man har lyst til at kigge forbi Mediehuset Wiegaarden torsdag eftermiddag og ønske tillykke.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner