Hvad gør en rideklub god?

14-07-2023 06:28

Charlotte Skousen

Rideklubber i Danmark har meget forskellig ejerstruktur, ledelse og kultur – men er der elementer, som kendetegner en velfungerende rideklub? Tiltag, som andre rideklubber kan implementere? Vi har talt med Dansk Ride Forbund og tre forskellige rideklubber

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Maibritt Viffeldt er konsulent for Dansk Ride Forbund og har blandt andet til opgave at hjælpe rideklubber med støtte og klubudvikling.

Hun fortæller, at de danske rideklubber er meget forskelligt organiseret. Nogle er f.eks. ejet af kommunen, andre er privatejede, og nogle klubber ejer ikke selv deres bygninger osv.

– Nogle bestyrelser står selv for alt drift lige fra at bestille stråfoder til at købe elevheste til klubbens rideskole. Andre klubber har økonomi nok til at kunne ansætte en daglig leder, og alle scenarier kan fungere rigtig godt, vurderer Maibritt Viffeldt.

 Diversitet i bestyrelsen
En velfungerende bestyrelse er ifølge Dansk Ride Forbunds konsulent vigtig for alle rideklubber. Hun fortæller, at sammensætningen af bestyrelsen optimalt set meget gerne må afspejle sammensætningen i klubben med hensyn til pensionær, rideskole, alder og interesseområder. Dansk Ride Forbund ser det også som en stor fordel, hvis der er medlemmer med bestyrelseserfaring.

– Det allervigtigste er, at de enkelte medlemmer har lyst til at lægge den tid, det kræver i bestyrelsesarbejdet.

Fordelen ved at involvere sig i dette arbejde er, at medlemmerne får mulighed for at være med til at udvikle klubben.

– Og så oplever vi, at det genererer en masse læring og viden om områder rundt om deres egen eller deres børns hobby, siger Maibritt Viffeldt.

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

 

Du finder den store artikel, der består af en indledende artikel med DRF og tre cases fra forskellige, danske rideklubber, i magasinet Ridehesten juli 2023, s. 88-100.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner