Lis Hartels Mindepris til Nathalie

12-08-2022 16:13

Trine Askjær-Jørgensen

Lis Hartels Mindepris blev onsdag aften uddelt for 14. gang, og den ærefulde pris og det smukke sølvfad har nu hjemme hos Nathalie zu Sayn-Wittgenstein på Berleburg

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Den store ære at få overrakt Lis Hartels Mindepris tilfaldt i år prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, der blev hyldet onsdag aften i forbindelse med kürfinalen i VM-dressur på Stutteri Ask Stadium, hvor man roligt kan sige, at hun som træner havde en finger med i spillet til den sølvmedalje, Cathrine Laudrup-Dufour red sig til.

Prisen uddeles hvert år af Dressurens Venner og gives til en person eller forening, der har gjort en ekstraordinær indsats for dansk dressursport.

Både som rytter på landsholdet i mange år og senest som landstræner fra 2017-2021 har Nathalie bidraget med mange flotte præstationer samt sit store engagement og positive indflydelse på dansk dressur i både sport og avl.

Til at overrække prisen var Nathalies egen mor, Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte, stifter af og formand for Dressurens Venner, Carsten Lorentzen, næstformand for Dressurens Venner, samt Lis Hartels barnebarn Nicole Siesbye Suhr.

Ridehesten ønsker Nathalie zu Sayn-Wittgenstein stort tillykke med Lis Hartels Mindepris 2022.

Fakta
Om Lis Hartels Mindepris

I samarbejde med familien Hartel-Siesbye har Dressurens Venner taget initiativ til at indstifte en mindepris til ære for Lis Hartel. Lis Hartel var en af dansk ridesports første, store navne. Hun var en mønsterbryder, idet hun var den første kvinde, som vandt en OL-medalje i konkurrence med mændene. Lis kæmpede sig tilbage i sporten efter lammelse som følge af polio. Hun indgår i Team Danmarks sportskanon og er optaget i dansk idræts Hall of Fame og i International Women’s Sports Hall of Fame.

Fold up
Fakta
Tidligere prismodtagere

Kjeld Kirk Kristiansen, Lis Lihme, Anne Grethe Törnblad, Anne og Frederik Lütken, Vibeke Degn Andersen, Jytte Lemkow, Hans-Christian Matthiesen, Bjarne Nielsen, Britt Carlsen, Hasse Hoffmann, Cathrine Dufour, Hanni Toosbuy Kasprzak og Rigmor Kristensen.

Fold up
Fakta
Dressurens Venner

Dressurens Venner er en almennyttig forening, der ønsker at støtte dansk dressursport, med henblik på at højne kendskabet og det faglige niveau. Læs mere om foreningen på www.dressurensvenner.dk

Fold up
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen