Kursus om frygt, stress og indlæring

08-01-2014 12:31

Vibeke Mortensen

Det er ikke ligegyldigt, under hvilke forhold vores føl vokser op – kom med til kursus om føllenes opvækst – om frygt, stress og indlæring d. 18. januar kl. 10 hos Stutteri Vidtskue, Bjerringbro

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto: Ridehesten

Der skal forskning til, hvis vi skal komme videre med dansk hesteavl, og nu får medlemmer af DV mulighed for at blive opdateret på den nyeste forskning, når det gælder hestevelfærd. Det sker ved et kursus lørdag den 18. januar kl. 10 hos Eva Søndergaard, Stutteri Vidtskue, Næsset 14, Løvskal, 8850 Bjerringbro.

Adfærdsforsker fra det Naturvidenskabelige fakultet ved Århus Universitet, Janne Winther Christensen, står for øjeblikket i spidsen for et forsøg, der skal gøre os klogere på faktorer som frygt, stress og indlæring hos heste før og efter fravænning og fortæller på kurset om forsøget.

Agronom Eva Søndergaard ejer de hopper og føl, som er med i forsøget, og på kursusdagen vil Eva Søndergaard og Janne Winther Christensen i et samspil komme ind på emner, som betydning af det rette foder og de rette opvækstforhold for føllene i det hele taget.

Tilmelding til kurset senest lørdag den 11. januar til kursusleder Erik Mørk Hansen, e-mail Karry@smaf.dk eller på telefon: 31 49 76 77 / 20 26 04 42. Pris for kursus inkl. kaffe med brød kr. 150,-

Læs mere om forsker Janne Winther Christensen HER

Læs mere om Stutteri Vidtskue HER

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner