Håbet om finalpladser lever endnu! (video)

13-09-2018 17:45

Britt Carlsen

Med 714 heste til start i alt i hhv. 5-, 6- og 7-års klassen ved UVM på Zangersheide er der hård kamp om finalepladserne, og det er ikke gået helt som ønsket for en stor del af de danske ryttere i første kvalifikation

Copyright Ridehesten.com
Maria Bjørnkjær Bennedsgaard fik redet på vinderen af Unghestechampionatet Chinett Ask fejfrit gennem første kvalifikation i 5-års klassen.

På papiret kom Dansk Varmblod og Dansk Ride Forbund til UVM på Zangersheide med et stærkt bruttohold, men for en del af de ekvipager, som der på forhånd var store forventninger til, blev det desværre til ærgerlige nedslag i første kvalifikation. 

Kvalifikationen for 5-års heste
For at nå finalen ved UVM er det bydende nødvendigt at levere fejlfrie ridt. I klassen for 5-års heste tæller kun to 0-runder i kvalifikationerne torsdag og fredag, og derfor ved vi allerede i dag, hvordan mulighederne er for finalepladser. Desværre lykkedes det blot for en enkelt rytter, at ride fejlfrit i 5-års klassen. Til gengæld var det en meget overbevisende og sikker runde, som berider Maria Bjørnkjær Bennedsgaard fik redet på vinderen af Unghestechampionatet Chinett Ask e. Ci Ci Senjor Ask.  Der blev ialt 91 fejlfrie ekvipager i første kvalifikation for 5-års heste. Stine Cassøe/Samba's Survivor H, Søren Møller Rohde/Cyrano Ask, Martin Knudsen/Lugranda, Christian Jansen/Rockmama og Pernille Tribler/Dialensky fik alle et enkelt nedslag i klassen. 

Kvalifikationen for 6-års heste
Der skulle rides uhyggeligt stærkt i anden fase i kvalifikationen for 6-års heste for at være med helt fremme, forrest i feltet. I klassen for 6- og 7-års heste er det placeringen, som er afgørende for, om ekvipagen får adgang til finalen. Derfor er en god placering i feltet over de to dages kvalifikationsklasser helt afgørende.
De eneste DV-ekvipager, som er i spil til en plads i søndagens finale efter torsdagens kvalifikation er Jesper Meyenburg og avlshingsten Bøgegården Gladiola e. Bøgegårdens Graf’s Stakkato. Parret var sidste år kvalificeret til finalen, og i dag red Jesper en meget sikker runde, hvor hingsten fik vist stort potentiale på flere af banens svære passager. De sluttede på en 24. plads. Den norske landsholdsrytter Stein Endresen red DV-hesten Happy Feets Heartbeat e. Heartbeat med fire fejl i anden fase til en plads som nr. 95.
Martin Dinesen Neergaard og Clear the Way – en holstener efter Clearway blev bedste danske i det skrappe felt på en flot 8. plads. Pernille Tribler, som rider holsteneren Cappucino OR e. Cormint var også dobbelt nul, og det samme var: Søren Møller Rohde/Humberto Ask e. Cornet OBolensky, Rikke Haastrup/Nomanee e. Nonstop og Shannon Meinert Ketterle/Guust van den Katten Eeck. I alt 133 ekvipager var fejlfrie i første fase i dagens kvalifikation.

Kvalifikationen for 7-års heste
Klassen for 7-års heste giver oftest danskerne de største udfordringer, men flere ryttere kunne være særdeles godt tilfredse med deres præstation i dagens kvalifikation. Der blev ingen dobbelte 0-runder, men Rikke Haastrup og avlshingsten First Choice HT e. Favorit Ask fik et nedslag i anden fase, hvilket placerede dem på plads 103. Samme resultat opnåede Kamilla Albrektsen og Graff’s Miss Potter e. Favorit Ask og begge ryttere kunne med lethed  have været fejlfrie. Dina Bach Sigmundsen fik redet en super flot og sikker hovedrunde med Favorit Girl der også har Favorit Ask til far. Desværre for Dina var hun lidt for langsom i første fase, og det resulterede i en tidsfejl.

De øvrige resultater kan ses HER

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen