Krænkende adfærd tolereres ikke

02-05-2023 06:31

Charlotte Kusk Berwald

Dansk Ride Forbund er via en tredjehåndsberetning blevet gjort bekendt med at der, angiveligt, skulle foregå krænkende og grænseoverskridende adfærd i et helt specifikt miljø omkring en militaryrytter og -træner

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Enhver, der må have oplevelse for krænkende adfærd af enhver slags, opfordres derfor stærkt til at rette henvendelse til Dansk Rideforbund, politiet eller gennem DIF’s Whistleblowerordning. Det er ikke muligt for rideforbundet at reagere på bagrund af andenhåndsberetninger om krænkelser.

Derfor opfodres alle involverede parter til straks af henvende sig til enten DRF, DIF eller politiet. Navnligt for at forhindre at rideforbundet indleder et samarbejde med potentielle krænkere.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er ikke muligt for rideforbundet at sanktionere i sager, der er foregået i privat regi. Men da Dansk Ride Forbund årligt indhenter børneattest, vil det på den måde blive forhindret at rideforbundet kan indlede et samarbejde med en, der har krænket. Dette kræver dog at der forelægger en sag og derfor er det vigtigt at man ikke tier, hvis man er blevet krænket, men i stedet straks melder det til politiet. På den måde kan man være med til at beskytte andre mod krænkere.

Kilde: Dansk Ride Forbund

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen