Koncerter, karuseller og kamp i Walber Cup

03-06-2024 19:55

Hjallerups Rideklubs årlige landsstævne i springning, der afvikles i forbindelse med Hjallerup marked, løb af stablen i weekenden. Her blev der både redet Grand Prix og Walber Cup med forlystelserne i baggrunden

Copyright Ridehesten.com
Den store ridebane til Hjallerup Markeds landsstævne. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Anders Vestergaard Carlsen er ved at muge stævnebokse ud, da Ridehesten ringer til ham på bagkant af weekendens landsstævne, og hele interviewet igennem høres lyden af den kørende minilæsser i baggrunden. Anders har været med til at arrangere det store springlandsstævne i Hjallerup og fortæller begejstret om stævnet, der ifølge ham har været en kæmpe succes.

Det er gået over al forventning og på trods af lidt vejrproblemer i torsdags, da stævnet startede, endte det med at blive et fantastisk stævne, lyder det entusiatisk fra Anders.

Copyright Ridehesten.com
Den nykårede Danmarksmester Søren Møller Rohde, her på Zamarolus Ask, har på Fyens Rideklub-holdet kurs mod DM for hold. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Der var næsten 800 starter fordelt over landsstævnets fire dage, og et af højdepunkterne var søndagens Walber Cup, som var 2. kvalikation til finalen i Agria DRF-Mesterskabet i klubholdspringning. Fyens Rideklub sejrede i den første kvalifikation på Riders Cup, og de fortsatte i går det høje niveau og tog endnu en sejr. Dermed har de udbygget føringen og har maksimale 40 point. Til Walber Cup indgiver holdene før sæsonen et bruttohold bestående af otte ryttere, og som repræsentanter for Fyns Rideklub var det denne gang Karoline Amalie Uhd-Nielsen på Farino Ask e. Favorit Ask/ Nekton (opdr. Stutteri Ask), Frida Munk Lassen på Kirkelodgaards Ci Ci Chopin DWB e. Ci Ci Senjor Ask/ Casir Ask (opdr. Charlotte Schiøler), Tine Krog Jensen på Famous Choice e. Favorit Ask/ Heslegård's Star Light (opdr. Tine Krog Jensen) og Søren Møller Rohde på Zamarolus Ask e. Zambesi/ Carolus I. Det var derfor et særdeles Stutteri Ask-præget hold, som tog sejren i Walber Cuppens 2. kvalifikation.

På 2. pladsen placerede Kjellerup Sportsrideklub sig. Holdet bestod af Lærke Håkansson, Jack Ray Nielsen, Carla Svendgaard og Elisabeth Salhøj Rask. Lykkesgård Sportsrideklub tog sig af 3. pladsen, som blev redet hjem af Anne Sofie Kristensen, Malou Therese Mulbjerg Larsen, Silje Dalgaard og Natasha Tang Kaspersen.

Hjallerup Rideklub har afviklet Walber Cup i fem år og har derfor stor erfaring med cuppen. Generelt er klubben erfarne stævnearrangører, siger Anders og roser hele holdet bag:

Vi har nogle fantastiske frivillige samt et sekretariat, der har styr på tingene. Det gør en kæmpe forskel i stævneafviklingen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Grand Prix og festlig stemning
Der var omkring 200.000 besøgende til Hjallerup marked, og selvom ikke alle var hestemennesker, lagde langt de fleste vejen forbi ridebanen. Hjallerup Markeds Grandprix S1* Springning Heste præsenteret af ProRider blev afviklet lørdag aften og var et af de store tilløbsstykker. Publikum fik den spænding, de kom efter, for der var fem ryttere med nul fejl i hovedrunden, som var ude i en intens omspringning. Sejren gik til Søren Møller Rohde, som også i omspringningen var fejlfri og red i tiden 35.88 på Action Man Ask Z e. Action Breaker/ Calvados Z. Han blev efterfulgt af Rikke Haastrup Kristensen på Balouca Z e. Baloubet Du Rouet/ Parco (opdr. Annette Grønbæk), der var under et halvt sekund langsommere med 36.15 sekunder. 3. pladsen tog Konstantin Deeken Künnemann og Cyrillus e. Collincor/ Numero Uno sig af.

Det kørte bare, der var en fantastisk stemning under klassen, er Anders' kommentar til S-springningen. Han fortæller også om et nyt koncept til stævnet, nemlig Equsana Small Tour Stilspringning, der blev afviklet i LA2**:

Man ser ikke så tit stilspringning til landsstævner for hest, men jeg tror, det var et godt tiltag. Ekvipagerne blev kommenteret for åben mikrofon, og der var mange nysgerrige tilskuere. Jeg tror, det er en god måde at udbrede noget positiv viden om ridesporten, og det er i den grad nødvendigt for tiden. 

Copyright Ridehesten.com
Anders Vestergaard Carlsen (til fods) er daglig leder i Hjallerup Rideklub og ses her sammen med Christian Petersen. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Nordiske mesterskaber inden længe
Hjallerup Rideklub kunne sidste år fejre 40-års jubilæum, og de har afholdt et utal af stævner. Anders og de andre stævnearrangører i klubben får bestemt ikke mindre travlt med landsstævnet veloverstået. Klubben er nemlig værter for de Nordiske Mesterskaber i springning og voltigering i uge 26, så der skal fortsat knokles de næste uger. På trods af travlhed har Anders dog en sidste vigtig ting at sige, inden han vender tilbage til arbejdet:

Tusind tak til de frivillige, der har hjulpet med stævnet. De fortjener så meget ros for den måde, de har fået stævnet til at glide på. 

Stævnets start- og resultatlister.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing