DR-IF og DRF er ikke det samme

12-12-2023 09:41

Trine Askjær-Jørgensen

Er du som mange måske forvirret over, hvad forskellen er på DRF og DR-IF, så læs med her, hvor vi prøver at gøre det tydeligt, hvad Dansk Ride-Instruktør Forening er for en størrelse

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Ride-Instruktør Forening – forkortet DR-IF – er en frivillig forening, hvis formål er at samle alle rideinstruktører i Danmark om et fælles mål;  at udbrede kendskabet til den korrekte, klassiske ridning.

Foreningen har eksisteret siden 1965 og har små 200 medlemmer; beridere, trænere, autodidakte instruktører osv. Foreningen er åben for alle, der har undervisning/ridning som erhverv, og dens hovedfunktion er at tilbyde rådgivning til sine medlemmer.

– Man kan altså sagtens være medlem af DR-IF, selvom man er ufaglært, og hvis man har brug for sparring eller kollegaer at snakke med, kan man med fordel gøre brug af dette netværk, fortæller Anders Vestergaard Carlsen, der er et af de fem medlemmer i instruktørforeningens bestyrelse.

Ydermere er en af foreningens vedtægter, at den altid skal være med til at fremme sømmelig adfærd og et godt arbejdsmiljø for de folk, der er i branchen.

Bestyrelsesmedlemmerne i Dansk Ride-Instruktør Forening vælges på foreningens årlige generalforsamling og ligeledes gør formanden, og de sidder alle sammen for en 2-årig periode.

Nyheden fortsætter efter annoncen

DR-IF samarbejder med DRF
– Vi oplever, at der indimellem opstår forvirring omkring, hvad DRF og DR-IF er. Men vi i instruktørforeningen har altså intet at gøre med regelsættet og den måde, Dansk Ride Forbund fungerer på. Vi er to separate enheder, forklarer Anders Vestergaard Carlsen.

Dansk Ride-Instruktør Forening samarbejder med Dansk Ride Forbund (DRF) omkring Rideskolemanageruddanelsen samt Rideinstruktør- og Berideruddannelsen, men berideruddannelsen ligger i Dansk Ride Forbunds regi, hvor DR-IF kun kommer med faglige input til uddannelsen i funktion af rådgivere, fordi de er en forening for alle dem, der arbejder med heste. Sammenslutningen finder sted i et udvalg, der hedder Instruktørudvalget, hvor der sidder to repræsentanter fra DRF og to fra DR-IF.

Derudover har Dansk Ride-Instruktør Forening en repræsentant, som de selv har udpeget, siddende i rideforbundets springudvalg samt én i dressurudvalget. Formålet med det er, at rideforbundet skal gøre brug af den vidensbank, som instruktørforeningen udgør i kraft af sine mange medlemmer.

For at være godkendt som lærested under Dansk Ride Forbund skal man desuden være aktivt medlem af Dansk Ride-Instruktør Forening.

Copyright Ridehesten.com
Anders Vestergaard Carlsen. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Fuldt fokus på hestevelfærd og ny viden
Instruktørforeningen gør sit bedste for at bidrage til en god, sømmelig sport og brug af heste. Derfor de de også i år startet et nyt tiltag op.

– Vi laver kurser og clinics for vores medlemmer, hvor vi samler dem og snakker om evidensbaseret træning, anatomi, fysiologi osv. Vi har lavet et aktivitetsudvalg, som står for disse arrangementer, vores medlemmer kan deltage i, siger Anders Vestergaard Carlsen og runder af med: – Vi er meget opmærksomme på de velfærdsmæssige udfordringer som hesteverdenen står overfor, og vi vil rigtig gerne dygtiggøre os. For nyligt var vi samlet med rideforbundet, dyrlæger, Dansk Varmblod osv., hvor vi sad med et panel af fem dyrlæger, som præsenterede hver af deres emner. Det var f.eks. tænder, biomekanik osv. Vi sidder også med i nogle af de arbejdsgrupper, der lige nu har fokus på god hestevelfærd, brug af heste i sport mv. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen