Det danske landshold er klar til EM

21-08-2023 18:55

Annika Knudsen Lorentsen

I næste uge drager fem topmotiverede danske ryttere afsted til EM i Milano sammen med blandt andre landstræner Bo K. Møller. Alle fem fortæller, at de føler sig klar til opgaven, og Bo understreger, at det er et stærkt og veloplagt landshold der drager afsted

Copyright Ridehesten.com
Stemningsfoto fra EM i Herning sidste år. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Tidligere på sommeren satte landstræner Bo K. Møller navne på de fem ryttere, der skal repræsentere Danmark ved EM i Milano i næste uge fra den 30.-3. september. 

– Der er mange ryttere, der har gjort en indsats, og det betød også, at der var ti ryttere, der havde opnået kvalifikation til mesterskabet. Det betyder også, at vi i år har haft nogle at vælge imellem, og ikke blot har skulle sende dem afsted, som har opnået kvalifikation, indleder Bo K. Møller, som har udtaget Andreas Schou, Kasper H. Hansen, Lars N. Pedersen, Mathias Nørheden Johansen og Rikke Belinda Barker til at ride ved mesterskabet. 

– Det er fem ryttere, som jeg har en rigtig god mavefornemmelse med, og jeg tror, at vi har et stærkt hold, og et hold som kan støtte hinanden rigtig godt. Der er tre ryttere, som ikke før har redet internationale seniormesterskaber, og så to ryttere med mere erfaring. Det giver en rigtig god dynamik, og Andreas som jo har erfaring fra rigtig mange mesterskaber, kommer til at være en slags kaptajn for holdet, og han kan helt sikkert hjælpe de andre meget, forklarer landstræneren og fortsætter: 

Copyright Ridehesten.com
Bo K. Møller er klar til at lede og støtte det danske springlandshold i Milano. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

– I processen frem mod mesterskabet, har det været vores opgave at give rytterne de bedste muligheder for at forberede sig, og arbejde for, at de har kunne ride ved de stævner, som har kunne give dem den erfaring de har haft brug for. Jeg er ikke i tvivl om, at alle ryttere og heste er godt forberedte, og at de har kvaliteten til at være med, og så må vi se om det går vores vej. Jeg synes, at det er et stærkt hold, men der skal selvfølgelig også lidt held til. 

Man skal have troen på, at man kan løse den opgave, der møder en [Andreas Schou]

Rytterne føler sig klar til opgaven
De fem ryttere, har alle forberedt sig frem mod mesterskabet på hver deres individuelle måde, men fælles for dem alle er, at de er topmotiverede til at yde deres bedste, også selvom der selvfølgelig er et ekstra pres på dem hver især, når de skal ride for Danmark og ikke blot sig selv, som man jo oftest gør i ridesporten. 

– Vi har alle sommerfugle i maven på hver vores niveau. Det er der ingen tvivl om, og det skal man have. Jeg tror, at det er vigtigt, at man har det, og så ellers tager afsted med en god følelse og et godt team bag sig. Man skal have troen på, at man kan løse den opgave, der møder en. Selvfølgelig er der pres på os, når vi skal ride metode C den første dag, men det er der også på alle de andre der kommer til start. Alle på vores hold er godt ridende, selvom alle ikke har mesterskabserfaring, fortæller Andreas Schou, som henviser til, at mesterskabet starter med en metode C, hvor fejl omregnes til tid, og den rytter, der ender med den hurtigste tid, ligger sig i spidsen af mesterskabet. De øvrige rytteres fejl beregnes ud fra, hvor meget langsommere de er end vinderen, som er den eneste der går videre til næste runde med et fejlfrit resultat. Det gælder selvfølgelig om at få så få fejl som muligt med fra første dagen, så man har det bedste udgangspunkt til de kommende konkurrencer i både holdkonkurrencen og den individuelle konkurrence. 

Vi kommer også til Milano med masser af selvtillid [Mathias Nørheden Johansen]

– Det er selvfølgelig på nogle måder et større pres, end man er vant til, og man har selvfølgelig sommerfugle i maven. Det skal ikke stå i vejen for, at man kan gøre det man skal, og jeg tror, at det her hold har få meget god ridning med sig, at det ikke bliver et problem, selvom man bliver lidt ekstra spændt, fortæller Lars N. Pedersen, mens Rikke Belinda Barker tilføjer: 

– Jeg tror egentligt det handler om, at man ikke skal ændre sin plan alt for meget, så jeg prøver selv at gøre det, som jeg plejer. Det er vigtigt for mig at holde fast i mine rutiner og så tage en dag af gangen. Man skal have lidt sommerfugle i maven, men dem skal man bruge på en positiv måde, understreger hun. 

Copyright Ridehesten.com
Rikke Belinda Barker og Tabalou PS er en af de danske ekvipager der skal til Milano. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Både Mathias Nørheden Johansen og Kasper H. Hansen mener også, at det er helt fint at være spændt, så længe, at man fortsat kan fokusere på opgaven. 

– Jeg tror, at perioden indtil man på banen er den værste i forhold til nervøsitet, for når først man er på banen, så koncentrere man sig kun om det og hører intet andet. Jeg har selv, ligesom alle de andre, haft en god optakt, så vi kommer også til Milano med masser af selvtillid, forklarer Mathias, mens Kasper tilføjer: 

– Hvis ikke man har sommerfugle i maven, så vil man det ikke nok, så det er helt okay at have. Jeg tænker, at man skal gøre det samme som man plejer, og så kan spændingen give en det ekstra på en god måde. 

Fakta
Program for EM i Milano

Onsdag den 30. august

  • 150 cm - Metode C - Tæller til holdkonkurrencen og individuelt - Åben for alle deltagere.

Torsdag den 31. august

  • 160 cm - Første runde af holdfinalen, samt gældende til den individuelle stilling - Åben for alle der har deltaget i onsdagens konkurrence.

Fredag den 1. september

  • 160 cm - Afgørelsen af holdfinalen, samt gældende til den individuelle stilling. Første medaljesæt uddeles (holdkonkurrencen) - Åben for de 10 bedste nationer i den foreløbige stilling og de 50 bedste individuelt placerede ryttere.

Lørdag den 2. september

  • Hviledag fra konkurrence.

Søndag den 3. september

  • 160 cm - To runder - Individuel finale - Første runde er åben for de 25 bedste ryttere i den individuelle stilling, mens anden runde er åben for de 12 bedste.
Fold up

De fem danske ryttere medtager alle heste, som de seneste måneder har præsteret på højt niveau. Andreas Schou kommer til start med Darc de Lux e. Darco/ Contender (opdr. Morten Augustinus), Kasper H. Hansen kommer til start med Zero K e. Kannan/ Robin Z II (opdr. Eskild Black Pedersen og Søren Knudsen), Lars N. Pedersen kommer til start med Bøgegården Gladiola e. Bøgegårdens Graf's Stakkato/ Bøgegårdens Apollo (opdr. Stina og Jørgen Schmidt), Mathias Nørheden Johansen kommer til start med Franco 79 e. Firth of Lorne/ Coronas og Rikke Belinda Barker kommer til start med Tabalou PS e. Taloubet Z/ Balou du Rouet.  

Både Andreas, Kasper, Lars, Mathias og Rikke er med deres velspringende heste klar til at ride for et godt dansk resultat, og igennem de næste dage, vil I her på Ridehesten.com kunne læse om rytternes optakt til mesterskabet hver især. I næste uge følger vi selvfølgelig mesterskabet fra nærmeste hold i Milano, og vil løbende opdatere med seneste nyt. 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen