Kom til reception for nyt hestespil

07-11-2022 19:12

Trine Askjær-Jørgensen

”Master of Nutrition” – verdens første brætspil om korrekt fodring og hold af heste – er nu på gaden, og du har mulighed for at komme med, når der på fredag den 11. november afholdes lanceringsreception på Ansager Hotel, hvor du kan prøve spillet og få fingre i et selv

Copyright Ridehesten.com
Spillet Master of Nutrition. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er cirka 175.000 heste og ponyer i Danmark, som ejes af 80.000 familier/hestehold. Ejerne har typisk hesten, fordi de holder af heste og er dermed meget ansvarlige omkring hestens velfærd. Der er imidlertid nogle problemer, der ofte går igen.

31% af heste, som aflives i Danmark, har benlidelser, heraf er årsagen hos 32% af dem forfangenhed. Det er en meget smertefuld sygdom, som ofte skyldes overvægt, forkert fodring eller foldforhold. 10% af heste, som aflives i Danmark, har fordøjelsesforstyrrelser, som ofte skyldes forkert fodring eller management.

Nyt spil skal udbrede viden
Hesteagronom Martha Voss står bag spillet Master of Nutrition (mester i fodring), der er udviklet for at øge hestens sundhed og velfærd. Det er et læringsspil, hvor din viden om pasning og fodring af heste bliver sat på prøve.

– Som landbrugslærer og agronom har jeg undervist hestefolk og er en af de få, der har været heldige i perioder næsten kun at undervise hestefolk. Jeg synes bare, der manglede noget godt læringsmateriale. Én ting er dem, der kommer på skolerne for at uddanne sig i heste, men hvad med alle de andre?  De fleste, der holder heste, er jo ikke uddannet i det, siger Martha Voss og fortsætter:

– Jeg har også fornøjelsen af at undervise Dansk Ride Forbunds beriderelever i fodringslære på deres førsteårsophold, og de ved altså overraskende lidt om fodring. Samtidig er de også praktikere, så man kan ikke bare holde foredrag for dem. Jeg har i stedet leget læringen ind og lavet små spil. Jeg lavede noget på et tidspunkt, hvor eleverne sagde: "Martha, det er alt for svære spørgsmål det der, men det er vigtigt, og det skal ud på rideskolerne". Så de sidste fire år har jeg egentlig gået og nulret med at stykke alt det sammen, jeg havde lavet af spil og lege på landbrugsskolerne.

Copyright Ridehesten.com
Hesteagronom Martha Voss står bag spillet Master of Nutrition. Foto: Privat

Spillet, der handler om at træffe de rette beslutninger, når du skal fodre og holde din hest, blev også taget rigtig godt imod på Hillerød Horseshow sidste år, hvor flere af foderproducenterne bakkede op om, at Martha skulle gå videre med projektet. Derefter begyndte hun at udvikle en egentlig forretningsplan og få prototypen til at hænge bedre sammen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Master of Nutrition er udformet med spørgsmål til både paratviden og strategi, og de forskellige runder giver forskellige udfordringer. Forkerte svar kan koste dig et hospitalsbesøg, dyrlægeregninger, eller måske skal du sidde en omgang over. Hvis du derimod er skarp i dine svar, bliver du belønnet.

Fuld gang i salget
Den første udgave er allerede solgt i forsalg, og næste udgave går i handlen fra den 11. november. Det er planen, at der over en årrække skal udkomme spiludvidelser med nye hestetyper og nye dilemmaer, og Marthas vision er at nå det europæiske marked indenfor fem år.

Spillet er lavet i bionedbrydelige materialer og med danske virksomheder som leverandører. Det samles og pakkes lokalt i Skovlund-Ansager, der også er en egn med mange heste og virksomheder med produkter til hestefolk.

Mere viden om spillet.

Lanceringsreception, som du er inviteret til!
På fredag den 11. november 2022 fra kl. 16-19 afholdes lanceringsreception for spillet, Master of Nutrition, på Ansager Hotel, Søndergade 2, 6823 Ansager. Der vil være bobler, kaffe/te og kage, og planen er selvfølgelig at spille lidt. Hvis du allerede har købt dit spil, kan du få det personligt overrakt ved receptionen, men der er selvfølgelig også mulighed for at købe spil under arrangementer. Er du nysgerrig efter at vide mere om det nye spil og prøve det af, er du mere end velkommen til receptionen.

SU: Senest onsdag den 9. november på mail martha.voss@nenuc.dk eller telefon 21 28 66 38.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen