Kom til DM i reining i weekenden

26-09-2022 13:08

Trine Askjær-Jørgensen

Den kommende weekend er der DM i western-disciplinen reining på Little Lake Ranch i Vejle. Så er du nysgerrig på western-sporten og kunne tænke dig at se smukke reining-heste i fuld fart med flot udstyr, glade ryttere og meget mere, så tag en tur til Vejle

Copyright Ridehesten.com
Reining er blandt andet kendt for fuld fart over feltet og de hårde, glidende opbremsninger. Foto: Ridehesten.com/Josephine Gothen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 1.-2. oktober afvikles der danmarksmesterskab i Reining på Little Lake Ranch Vejle. Der er meldt deltagere fra hele Danmark samt Norge, Tyskland og Holland til årets sidste show. Over 40 smukke og dygtige reining-heste har meldt deres ankomst. I alt skal der findes fem danmarksmestre.

Der afvikles også Danish Futurity, en konkurrence for 4- og 5-årige heste, der er den mest prestigefyldte klasse og højest doterede event på dansk jord i år.

Lørdag eftermiddag løber også "all nations team"-konkurrencen af stablen. Der skal kåres fem Danmarksmestre i kategorierne: Youth, Rookie, Non-pro, Para og Open.

Hvad er reining?
Rening-klasserne er opdelt efter pengepræmieindtjening, således at man rider mod ryttere, der har vundet samme sum, som en selv – lidt a la handicap tildeles i golf. Der rides efter et fastlagt program, der ligesom en golfbane er ens uanset, om man er nybegynder eller deltager i verdensmesterskaberne.

Reining er en disciplin indenfor westernridning med fart over feltet, flot udstyr, glade ryttere, og for det trænede øje en masse svære teknikker, stor præcision, stram strategi og en grad af satsning på om det hele lykkes i samspil med hesten, der skal guides rundt i høj fart helst med meget lange tøjler. Kort sagt afvikles
spændende klasser begge dage, med de mest prestigefyldte klasser om eftermiddagen begge dage. Finalerne afvikles søndag.

Praktisk
Der er fri entre, og alle er meget velkomne på Little Lake Ranch til vores hyggelige danmarksmesterskab. Husk blot at parkere som anvist.

Og husk til westernstævner er det tilladt at heppe, pifte og juble. Her er altid god og venlig stemning.
Så kom og se en spændende sport, flotte heste og vildt udstyr.

Staldtips til dem, der skulle have lyst til at kigge forbi:
Open DM: Karina Lyngvig og Jonna Mccabbe er blandt favoritterne. Open klassen er alle mod alle.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Non-pro-DM: Alle ryttere undtagen de professionelle ryttere. Et bud på en vinder er Nicoline Andersen Lau fra Ødsted, Vejle, Nicoline er Youth-europamester 2021, og rider non-pro for første gang, da hun er blevet for gammel til at ride Youth. Andre bud er Anne Forsberg fra Fyn, tidligere springrytter, og Karina Lyngvig fra Ødsted, der er nykåret jysk mester, og det er ryttere, der går efter guldet.

Youth-DM er ryttere under 19 år: Amalie Munkholm fra Haderslev har sit sidste youth-år og stiller med to heste, og Amalie vil gerne slutte med en DM-titel.

Rookie-DM, er ryttere der har vundet under 2500 kr.: Nina Hjort fra Holbæk og Oskar Krogh fra Silkeborg er to ryttere, man skal holde øje med, men også Cathrine Würtz fra Holbæk kan give den gas. Kim Henriksen, Horsens, tidligere international springrytter, har også kastet sig over reining og gør en fin figur her og kan på
den rette dag også gøre krav på en medalje.

Para-DM for ryttere med et handicap: Denne kategori er ny og har en deltager. Det er Frigg Britt Müller fra Holbæk, der allerede har gjort sig bemærket i Europa med flot ridning og to EM-titler. Finale lørdag formiddag.

Stævnets mest prestigefyldte klasse er "Strib Beslagsmed Danish Futurity", en klasse for 4-
og 5-årige reining-heste med flotte pengepræmier. Denne klasse er opdelt i tre niveauer (levels), hvor
level 1 har norske Per Erik Haugorm som en af favoritterne. Non-pro level 4 har rutinerede
Morten Søby fra Daugård, som et godt bud på en vinder, eller Patrick Capobianco fra
København.
Den højest doterede futurity-klasse har hollandske Roy Von Der Hoven som klar favorit, idet han i forrige weekend blev både nr. 1 og nr. 2 på sine gode heste i det skandinaviske futurity.

Sidste klasse lørdag er foruden DM første runde af holdkonkurrencen "All Nation Team Championship 2022", hvor rytterne blander sig og rider som hold.

Følg med på Facebook-gruppen: NRHA.dk DM 2022 | Facebook

For mere info kontakt formand for National Reining Horse Association Denmark (NRHA.dk) Annette Andersen på mobil 28764100 eller email aa@adr.dk

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen