Kolik - et problem denne vinter

04-02-2011 07:32

Maja Golles

En af de helt store bekymringer hos hesteejerne denne vinter, har været de frosne og isede folde. Mange hesteejere har holdt deres heste inde af frygt for, at hesten skulle falde, glide eller på andre måder komme til skade
Copyright Ridehesten.com
Heste skal ud – også om vinteren. Det største sygdomsmæssige problem denne vinter har, ifølge landets førende hestedyrlæger, været kolik og forstoppelser. (Foto: Ridehesten.com)

Måske har de forsigtige hesteejere i nogle tilfælde gjort deres heste en bjørnetjeneste ved at skåne dem for vinterens folde. Det problem samtlige hestedyrlæger, Ridehesten har talt med, har fremhævet som et af de største vinteren igennem, er overraskende nok ikke skader på ben og lign., men derimod kolik og forstoppelse. Samtlige adspurgte hestedyrlæger fortæller, at antallet af heste med kolik og forstoppelser, har været langt højere end normalt denne vinter.

Læs mere om dette overraskende faktum i Ridehestens februarnummer i en artikel, der stiller skarpt på "Vinterens udfordringer for hesteejerne".

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner