Karlslunde tog hul på mellemrunden i Øst

25-09-2021 17:24

I denne weekend afholdes mellemrunden i Pavo og Dansk Ride Forbunds Championater, hvor Karlslunde Rideklub er vært for den på Sjælland. Her har både 5 - og 6-års hestene i dag været i aktion og det blev henholdsvis Ida Guldberg og Stine Juul Lyngsø som vandt hver deres klasse

Copyright Ridehesten.com
Vinder af mellemrunden for 5-års heste i Karlslunde: Ida Guldberg på Kgs. Hørgaard Fighter DWB, her med ejerne Torben og Anette Jeppesen fra Hulbækgaard. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Gennem sommeren har der været afholdt kvalifikationsstævner i Pavo og DRF's Championater for unge heste over hele landet, og de 5 - og 6-års heste som i kvalifikationerne opnåede 7,8 eller derover, har kvalificeret sig til mellemrunden. Mellemrunden afholdes i år to steder, nemlig i Grindsted Rideklub (Vest) og Karlslunde Rideklub (Øst). Netop i Karlslunde har både 5 - og 6-års hestene i dag redet hver deres mellemrunde, mens det i morgen er 4-års hestene der skal på banen. 

For begge aldersgruppe gælder det at de 18 bedste på landsplan går videre til finalestævnet, som afholdes på Blue Hors i uge 41. Ved mellemrunden i Grindsted er det først i morgen at både 5 - og 6-års hestene skal på banen, så de ekvipager der har været til start i Karlslunde, ved først i morgen om dagens resultater rækker til en tur til Blue Hors for at ride finale. 

Tidligere auktionsføl i toppen for 5-års
I sommers blev Ida Guldberg udlært berider og efterfølgende blev hun ansat på Hulbækgård, der er en salgs- og træningsstald. Her har hun blandt overtaget tøjlerne på Kgs. Hørgaard Fighter DWB e. Freestyle/L'espoir (opdr. Laila Roschmann), som tilbage i 2016 blev solgt på Dansk Varmblods Elitefølaution og nu er ejet af Torben og Anette Jeppesen fra Hulbækgaard. Dagens dommere, Lone Dichmann og Dennis Holst, belønnede vallakken med blandt andet 9,0 for både skridt og ridelighed og med samlet 8,82 blev det til en sejr.

Nærmest konkurrent blev Nadja Aaboe Sloth på Satchmo e. Hesselhøj Donkey Boy/Blue Hors Futre Cup (opdr. Erik Mølbak), som af dommerne blev belønnet med 9,2 for skridt samt 8,5 for både trav, ridelighed og kapacitet, som gjorde at de samlet endte med 8,54.

Det har været nogle turbulent dage for Joachim Chr. Thomsem, som i sidste uge stod op at alle sadler og en stor mængde andet kvalitetsudstyr var blevet stjålet fra sadelrummene hos ham og Rune Willum. Heldigvis kunne Follow Your Heart e. Follow Me/Don Frederico (opdr.  Henriette Bregendorf og Brian Hisselholm Jensen) i dag vække lidt glæde, da den mørkebrune vallak i dag opnåede en tredjeplads med samlet 8,36%, efter at have fået 8,8 i skridt og 8,5 i galop.

Se resultatet af klassen HER

Tæt løb i toppen hos 6-års hestene
Blot fem 6-års heste var tilmeldt dagens mellemrunde i Karlslunde, som blev vundet af Stine Juul Lyngsø på King Arthur Sollenburg e. Ferguson/00 Seven. Med samme dommerteam som i 5-års klassen, blev den sorte vallak belønnet med samlet 8,54 og blandt andet 9,2 for galop og 8,7 for ridelighed.

I 2016 købte berider Karin Nissen hingsteføllet Scaglietti V. e. Sezuan/Lauries Crusador XX af opdrætter Iben Leere Kamp. Et køb som Karin næppe har fortrudt siden og specielt ikke efter i dag, hvor dommerne var så begejstrede for traven, at de belønnede det med 9,5. Med samtidig 8,5 for både ridelighed og kapacitet blev det til samlet 8,42 og en andenplads i dagens mellemrunde for 6-års heste.  

Se resultatet af klassen HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen