Karantæne? Her er seks hestefilm, du kan se gratis

16-03-2020 11:26

Camilla Tiefensee Schrøder

Er du i humør til en god hestefilm, så er der heldigvis masser af god underholdning at finde på nettet, både gratis og lovligt – Vi har udvalgt et par spillefilm og dokumentarprogrammer om heste, der er værd at se

Copyright Ridehesten.com
Har du lyst til at drømme dig væk med en god hestefilm, så kan du få lidt inspiration her. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Coronakarantæne eller ej – man kan altid finde en god undskyldning for at se en god hestefilm. Her er en liste over nogle film, du kan se på DR og Filmstriben lige nu – helt gratis.

Jappeloup
Denne franske film fra 2013 fortæller den rørende historie om den lille springhest Jappeloup de Luze, som med Pierre Durand blev verdensberømt og vandt mange store sejre og mesterskaber, bl.a. guld ved OL i Seoul i 1988 og VM i Stockholm i 1990.
Filmen kan ses på filmstriben.dk. Se trailer her:

Om heste og mænd
Denne skæve og lidt groteske, men også meget anmelderroste film af Benedikte Erlingsson skildrer seks skæbnefortællinger fra Island, hvor heste spiller en vigtig rolle i dem alle. Advarsel: Ikke egnet for børn og sarte sjæle.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Filmen kan ses på Filmstriben.dk. Se trailer her:

Aligermaas Eventyr
Denne dokumentarfilm fra 1990 finder sted på Mongoliets endeløse stepper, hvor vi møder 8-årige Aligermaa, der er næsten som født på hesteryg. Hun ser ligesom alle de andre børn frem til det store årlige hestevæddeløb.
Se filmen på Filmstriben.dk

Dokumentarudsendelser på DR
På Danmarks Radio ligger der blandt andet disse tre hesteudsendelser, som er værd at se:

 • Equus
  I denne canadiske dokumentar fra 2018 guider den canadiske antropolog Niobe Thompson os på en rejse gennem elleve lande og tre kontinenter til fjerne hestekulturer. Han fortæller om hestens historie og evolutionære udvikling fra de første heste, der blev tæmmet, til de heste, vi kender og elsker så højt i dag. Se filmen her
   
 • Tormods Heste
  Søren Ryge har gennem tiden lavet flere forskellige udsendelser om heste og deres mennesker, og en af de allerfineste og mest rørende af dem er historien om gamle Tormod og hans 62 heste, som du kan se her.
   
 • Anders Agger besøger Helgstrand
  I efteråret besøgte DR-programmet Indefra med Anders Agger den succesfulde hestehandler og dressurrytter Andreas Helgstrand. I udsendelsen kan du kan få indblik i hverdagen bag kulissen hos Helgstrand Dressage i både Uggerhalne og Wellington. Se den her.

Flere film?
Søger du mere inspiration til gode hestefilm? Ridehesten har tidligere lavet denne liste over hestefilmklassikere

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev