Sommernostalgi med gammel dansk hestefilm

08-06-2019 09:19

Mathilde Louise Stenild Brejner

Københavnerkusken Hans, som kører med mælk, elsker sin hest så meget, at han tager den med på sommerferie. Se den hyggelige gamle film, og kom med garanti i sommerstemning 

Copyright Ridehesten.com
Der er garanteret sommerstemning med den gamle danske film ”Hest på Sommerferie.” Arkivfoto: Ridehesten.com/Marie Rohleder
Nyheden fortsætter efter annoncen

”Der var engang en mælkehest i staden København – og det var ikke nogen helt almindelig hest. Den kunne tænke. Eller rettere sagt, den kunne slet ikke lade være med at tænke. Ja, den var faktisk højt tænkende.” (Snehvide i filmen ”Hest På Sommerferie,” 1962.) 

Ordene stammer fra mælkehesten Snehvide, der spiller en central rolle i den gamle nostalgiske sommerfilm ”Hest på Sommerferie.” 

Filmen er fra 1962 og giver et unikt og hyggeligt indblik i en arbejders hverdag i København i starten af 60érne, hvor årets sommerferie er det absolutte højdepunkt. 

Kusken Hans kører dag ud og dag ind igennem de brostenstoppede gader i København, når mælken skal ud til de københavnske borgere. Hans hest, Snehvide, er hans et og alt, så da sommeren omsider banker på, beslutter Hans, at han vil tage Snehvide med sig på sommerferie ud i det danske sommerland. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

På vej møder Hans og Snehvide en ung amerikansk pige, som gerne vil med på eventyr. Sammen oplever de tre naturen og det danske sommerlandskab, når de kører igennem Danmark, som det var dengang i starten af 60'erne. 

Filmen er speaket af den folkekære skuespiller Dirch Passer, hvad der bare bidrager yderligere til den nostalgiske sommerstemning.

Hest på Sommerferie, 1962, 39 min. 
Skuespillere: Marina Lund, Børge Møller Grimstrup, Klaus Lassen
Instruktør: Astrid Henning-Jensen
Filmtype: DK/Dokumentarfilm.

Se filmen ganske gratis på Filmcentralen

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald