Julemarked og dressur

06-11-2014 10:18

Britt Carlsen

Når Blue Hors i midten af november inviterer til Dressurfestival, så er der lagt op til nogle hyggelige og lune dage på Blue Hors, hvor varmen er tændt og dressurkonkurrencerne suppleres med julemarked og hygge

Sidste år blev Blue Hors' Dressurfestival for første gang afviklet i den nye ridehal på hingstestationen. Det blev en stor succes og fra den 13. til 16. november åbner Blue Hors igen dørene til et landsstævne i dressur, som i år bliver kombineret med et stort og hyggeligt julemarked i den ene staldlænge med forskellige stande, både rideudstyr og andre udstillere. I dette standområde bliver der også forskellige boder, hvor man kan smage lokale specialiteter fra bl.a. et mejeri og en fiskemand. Der bliver mulighed for at købe gløgg og æbleskiver, og det er arrangørernes håb og ønske, at dette julemarked kommer til at danne rammen om nogle hyggelige stunder for både ryttere og publikum, og lørdag aften vil der blive livemusik på julemarkedet.

Stævnet på Blue Hors er et tilløbsstykke og der er venteliste i alle klasser. De danske eliteryttere supperes af nogle få nordtyske dressurryttere. Starten går allerde torsdag eftermiddag med en MB1, og så går det ellers løs fra fredag morgen med bl.a. Youngster Cup og Intermediare II. Stævnet danner rammen om finalen i Bundgaard Byg Cup og lørdag fra kl. 18 til 22 rides der Grand Prix med hele 21 deltagere i blandt dem Anna Kasprzak/Hønnerups Driver, Severo Jurado López/Donna Silver og Daniel Bachmann Andersen/Loxana - se deltagerlisten her

Søndag bliver den store finaledag startende med Prix st. Georges, efterfulgt af finalen i Bundgaard Byg Cup og afsluttende med Blue Hors Grand Prix kür, hvor der er ekstra høje doteringer til de placerede ryttere - 15.000 kr. til vinderen og en fantasitsk Hästens seng skænket af Sengeeksperten i Vejle. 

Når vi nu er på Blue Hors, så er det klart, at avlen og hingstene spiller en stor rolle, og sådan bliver det også i weekenden, hvor Blue Hors hingstestation fremviser hingste fra deres internationale kollektion. En time lørdag og en time søndag eftermiddag er sat af til at vise hvad hingstestationen tilbyder danske og udenlandske avlere. 

Varmen bliver tændt i opvisningshallen, så man kan nyde at se dansk dressur, når det er aller bedst uden at få kolde fødder. Det er som altid Blue Hors og Dressage Events, der er sammen om at arrangere stævnet, og i lighed med sidste år serveres der stegt flæsk og persillesause torsdag aften fra kl. 18.00 - 20.30.

Se mere om stævnet her

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen